Home / Algemeen / Reactie Sluijter (SDZ) en Meeuwsse (HBOK) na de bekerwedstrijd

Reactie Sluijter (SDZ) en Meeuwsse (HBOK) na de bekerwedstrijd

Zaterdagmiddag om vijf uur werd er afgetrapt bij de wedstrijd tussen SDZ en HBOK. Onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge boekten de Zunderdorpers een 0-3 overwinning. Door de nederlaag is SDZ al uitgeschakeld in de districtsbeker. De eerste wedstrijd, tegen Spirit 30 uit Hoogkarspel, ging ook verloren.

Na afloop was Kai Meeuwsse de gevierde trainer. De drie voorgaande seizoenen stond Meeuwsse aan het roer bij SDZ, dus na de wedstrijd kwamen bekenden van zijn vorige club hem feliciteren. “Of ik ben blij ben? Hmm, ja eigenlijk wel. Je wilt natuurlijk altijd winnen. Ik ben vooral blij omdat het proces goed gaat, dat het duidelijk is wat we willen en waar we heen willen. SDZ koos om 5-3-2 te spelen, dat vond ik wel moeilijk om te zien. Ik heb er drie jaar gewerkt en het is anders dan dat ik het deed. Wij moesten ons daarop (de speelwijze, red.) aanpassen. Het is de eerste keer dat we tegen zo’n speelwijze speelden. Dat hebben we eigenlijk goed ingevuld. Allebei de ploegen hebben weinig kansen gehad, wel was er veel strijd. Als neutrale toeschouwer was het denk ik wel leuk om te zien.” De tussenstand in de districtsbeker ziet er voor de Zunderdorpers goed uit. In de twee wedstrijden is de maximale score behaald. “Het is voor mij belangrijk om te zien dat de manier waarop we willen spelen lukt. Ik ga niet gokken op de individuele kwaliteit van een speler. Het kwartje bij de spelers is bij de oefenwedstrijd tegen AFC zaterdag gevallen en nu speelden we weer een goede pot.”

SDZ speelde het afgelopen weekend voor het eerst in de nieuwe 5-3-2 opstelling. “Bij balbezit speelden we inderdaad met drie verdedigers, maar bij balverlies kwam dat neer op vijf”, aldus  de nieuwe SDZ-trainer Thijs Sluijter. “We hebben te maken met blessures (van rechtsback Donny Kessing en aanvallers Nigel Hardenberg en Jessey Kuiper), dus eigenlijk had ik geen vleugelspitsen. Dan kan je naïef vasthouden aan de 4-3-3 opstelling, maar dan moet je daar spelers opstellen die daar niet in hun kracht zijn.” De drie trainingen voorafgaand aan de wedstrijd had Sluijter gewijd aan deze formatie. Hij zag dan ook dingen die goed gingen, maar ook verbeterpunten voor de volgende trainingsavonden. In de wedstrijd tegen HBOK ontbrak er volgens Sluijter wel het aanvallende gif. Volgende week zondag gaat SDZ op bezoek bij DCG. Daarna oefent de ploeg nog tegen AMVJ. Na deze wedstrijd begint de competitie.

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend