Real Sranang kan geen vuist maken tegen VVH/Velserbroek

De vrije val van Real Sranang op de ranglijst komt vooralsnog niet ten einde. Terwijl de ploeg van Ruben Codrington na de promotie goed van start ging in de zondag derde klasse C, leden de Amsterdammers tegen VVH/Velserbroek de vijfde nederlaag op rij.

Vanaf het begin kon Real Sranang weinig brengen tegen VVH/Velserbroek, dat er direct vol opklapte. Toch kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om in de elfde minuut de leiding te pakken. Een strafschop van routinier Geoffrey Verweij werd echter goed gepakt door VVH-doelman Marco van den Bogaard. In de daaropvolgende tegenaanval werd de bal voor VVH/Velserbroek op de stip gelegd. De bezoekers wisten hier wel raad mee: Jeffrey Kors opende de score.

Halverwege de eerste helft voorkwam doelman Gregory Grot dat de bezoekers op 0-2 konden komen. Hij pakte een vrije trap van Niels Vlaming goed uit de hoek. Enkele minuten later werd Grot alsnog voor de tweede keer gepasseerd. Uit een hoekschop kopte Kors raak: 0-2.

Diezelfde Kors voltooide vlak na rust zelfs zijn hattrick, nadat hij zelf in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Vanaf elf meter maakte de spits geen fout om Real Sranang op een onoverbrugbare 0-3 achterstand te zetten. Tegen ZSGOWMS lukte het de Amsterdammers wel om zo’n achterstand goed te maken (3-3 gelijk), maar nu zag het daar niet naar uit. De thuisploeg bleef de aanval zoeken, maar kon geen vuist maken en ging met 0-3 onderuit.

Real Sranang staat slechts op doelsaldo nog boven de nacompetitiestreep. Volgende week wacht de ploeg van Ruben Codrington opnieuw een thuiswedstrijden tegen een club uit de regio Haarlem, wanneer nummer drie HBC op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.