Home / Algemeen / Real Sranang na afscheid van Julius Sandaal op zoek naar nieuwe trainer

Real Sranang na afscheid van Julius Sandaal op zoek naar nieuwe trainer

Vorig seizoen werd zowel de zaterdag als de zondagselectie van Real Sranang uit de competitie gehaald. Mede daarom startte de club dit seizoen onder leiding van nieuwe trainer Julius Sandaal met frisse moed. Dit leidde tot de winterstop tot uitstekende resultaten, maar na de onderbreking was de ploeg geen schim meer van de ploeg van de eerste helft.

Het team van Julius Sandaal ging in december met een tweede plek de winterstop in. Tot tevredenheid van technisch coördinator Jurgen Belfor liep alles zoals gehoopt: “We hadden als doelstelling om in ieder geval een periode te winnen, de selectie was daar ook goed genoeg voor en die kwaliteit kwam er zeker uit in de eerste maanden van de competitie.”

Klad erin
Ook trainer Julius Sandaal zag in eerste instantie vooral veel positiviteit rondom de ploeg. De trainer stapte aan het begin van het seizoen vrijwillig in met de intentie om de club te helpen, maar na de winterstop zag hij de positiviteit snel verdwijnen: “Het ging allemaal goed tot we terugkwamen van trainingskamp. We speelden een paar keer gelijk en verloren ook. Wat mij betreft iets dat in de vierde klasse kan gebeuren.”

Daarin verschilden de trainer en technisch coördinator van mening. Sandaal vertelt daarover: “Ik had het gevoel dat Jurgen (Belfor, red.) eigenlijk alleen wilde promoveren en ik heb hem geprobeerd te overtuigen dat promotie in de vierde klasse niet zomaar lukt. Het gaat namelijk niet per se om het hebben van een aantal goede voetballers, maar ook om de factoren daaromheen.”

Belfor reageert daarop: “We zagen op het trainingskamp in Barcelona wat scheurtjes ontstaan. Vervolgens hebben we met zowel de trainers als de spelers meerdere keren gesproken. Het werd daarna niet beter, sterker nog, het ging alleen maar minder en dus kwamen we allen tot de conclusie dat het beter was om van elkaar te scheiden.”

Blik op de toekomst
“Ik wilde de club graag helpen, maar dat is dus anders afgelopen. Ik deed het op vrijwillige basis en sponsorde met mijn bedrijf ook het trainingskamp, dus het kostte mij uiteindelijk alleen maar. Hoe gek het ook klinkt, maar toch ben ik best goed weggegaan, ik werkte goed met de selectie, maar ik zat met de technisch coördinator duidelijk niet op een lijn”, vertelt Sandaal. De trainer geniet inmiddels van zijn vrije zaterdagen, maar heeft geeft toe ook weer wat lijntjes naar nieuwe clubs eruit te hebben gegooid.

Ook voor Real Sranang ligt de focus nu op de toekomst. “We hebben al wat contact gehad met eventuele nieuwe trainers en verwachten binnen een aantal weken duidelijkheid. Daarnaast verwachten we dat 80% van de selectie blijft en hopen we op vier of vijf directe versterkingen. Op die manier willen we volgend seizoen heel graag de promotie bewerkstelligen”, aldus Belfor.

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend