Real Sranang na eenvoudige zege op OFC naar finale nacompetitie

Allebei de ploegen wonnen afgelopen weekend ruim in de eerste ronde van de nacompetitie. Real Sranang won met 5-1 van Jong Hercules uit Beverwijk. Het zaterdagteam van OFC Oostzaan ging vorige weekend op bezoek op Sportpark Drieburg. Daar werd met 3-8 gewonnen, waardoor JOS Watergraafsmeer degradeerde naar de vierde klasse. Veel doelpunten dus in de eerste ronde van lijfsbehoud in de derde klasse. Ook op Sportpark Middenmeer, de thuisbasis van Real Sranang, was het weer prijsschieten. De gastheren wonnen met 5-1, waardoor OFC afdaalt naar de vierde klasse.

Aan het begin van de wedstrijd dachten de bezoekers al op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Rouchan Khairi had spits Ronan de Vroome de openingstreffer voor het intikken. Echter lukte het niet, want doelman Jersey Arthuro Danies kon het rollertje oprapen. Real Sranang kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd, eerst werd de ploeg van trainer Menno Willems nog wel eens teruggedrongen door OFC. Echter koos de ploeg ervoor om het spel ietwat te vertragen en minder risico te nemen. Hierdoor werd OFC ontregeld en kon Real Sranang beginnen met rustig de juiste man te vinden. Real Sranang-aanvaller Maxenzo Pinas opende de score door de 1-0 binnen te werken. Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld. Eerst raakte dezelfde Pinas de paal, maar Jevinel Seedorf maakte de 2-0.

Na de pauze om even op adem te komen maakte de thuisploeg de derde treffer. Good old Roberto de Randamie dribbelde, kwam naar binnen en schoot de bal achter OFC-keeper Kay Hilverink. Wel probeerde OFC het tij te keren, er werd meer risico genomen en dat wierp z’n vruchten af. Na een diepe bal moest Real Sranang-aanvoerder Gino Pique aan de noodrem trekken. Arbiter Yassir Boudazdaz gaf geel en OFC-verdediger Robin Willekes ging achter de vrije bal staan. Hij schoot zeer fraai de 3-1 tegen de touwen, de keeper was kansloos bij zo’n schot.

Gelijk gingen de bezoekers 1-op-1 spelen in de achterhoede, maar deze keuze werd snel afgestraft. Pinas zocht zijn tegenstander op en speelde deze uit. Ook de doelman kon de vlugge aanvaller niet afstoppen, waarna hij de 4-1 binnenwerkte. Ook pikte Serhii Kotliar nog een doelpunt mee, hij maakte de 5-1. Wederom een 5-1 overwinning voor Real Sranang. 

Hitman Roberto de Randemie was nog steeds belangrijk. Met een brede grijns liep hij het veld af: “Op m’n 41e nog! Op naar de finale volgende week!” Want dan speelt hij met zijn team tegen DVSU. Bij een overwinning speelt de routinier ook volgend seizoen in de derde klasse. Bij een nederlaag daalt de middenvelder met Real Sranang af naar de vierde klasse.

Berusting was er bij OFC-trainer Jan de Haze. “Kans van ons aan het begin had er gewoon in gemoeten. Het was een honderd procent kans, dan zag de wedstrijd er heel anders uit. In de eerste helft deden we het nog wel aardig. Tweede helft al snel 3-0, waarna we nog terugkomen en er nog iets mogelijk was. Echter was dit van korte duur. We hadden het moeilijk tegen deze goede en geslepen ploeg. Real Sranang de verdiende winnaar.” Volgend seizoen komt de ploeg uit Oostzaan uit in de vierde klasse. Zelf is Jan de Haze dan actief in de vijfde klasse. Hij gaat aan de slag als trainer bij Blauw-Wit.

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen in de nacompetitie:

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)