Rechtstreekse handhaving uit zicht voor Kadoelen

Zaterdag derdeklasser Kadoelen is er niet in geslaagd om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. Vechtend voor de laatste kans ging de ploeg van Marc Onsia op eigen veld met 1-4 onderuit tegen ZCFC.

In de openingsfase ging het al mis voor de Amsterdammers. Waar Kadoelen de intentie had om furieus te starten, scoorde ZCFC binnen veertig seconden. Brian Meijer liep zo door het hart van de verdediging om de 0-1 te maken. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en zette ZCFC onder druk om snel de gelijkmaker te forceren. Dit lukte ook. Barry Kuiper kreeg de bal met wat hulp van doelman Remco van Dijk voor zijn voeten, waarna hij vanaf de middencirkel raak schoot: 1-1.

Hierna kwam de wedstrijd in een rustiger vaarwater. Totdat Kadoelen in de veertigste minuut de bal niet goed wegwerkte, Meijer deze kreeg en doelman Mike Oudshoorn volstrekt kansloos liet. De gastheren waren amper bekomen van deze tik toen ZCFC vlak voor rust via de mee opgekomen rechtsback Jacco Munscher zelfs op 1-3 kwam. Nog voor de theepauze kreeg Kadoelen een vrije trap op dertig meter van het doel, maar de knal van Mitchell de Vries eindigde op de vuisten van Van Dijk.

Op zoek naar een aansluitingstreffer had Kadoelen in de tweede helft veel de bal, maar kon het niet tot grote kansen komen. ZCFC bleef geconcentreerd verdedigen en speelde de spaarzame counters onzorgvuldig uit. Mitch van Ankeren dacht de 2-3 te hebben gemaakt, alleen constateerde scheidsrechter Pijlman zelf buitenspel – terwijl de vlag van de grensrechter omlaag bleef. Hierna was het geloof weg bij de Amsterdammers en al helemaal toen Kevin Mand een strafschop veroorzaakte en Bjorn Keetbaas het vonnis voltrok: 1-4.

Hierdoor is ZCFC veilig en Kadoelen samen met Buiksloot veroordeeld tot nacompetitievoetbal. De laatste speelronde (Reiger Boys – Kadoelen en De Dijk – Buiksloot) is alleen bepalend voor de eindklassering en dus de weg in de nacompetitie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.