Home / Derde Divisie zaterdag / Reda Kharchouch over Ajax zaterdag: “Daardoor sta ik waar ik nu sta”
Foto HAV | Kharchouch maakte tegen Sliedrecht zaterdag zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Reda Kharchouch over Ajax zaterdag: “Daardoor sta ik waar ik nu sta”

De afgelopen jaren heeft de zaterdagtak van Ajax ervoor gezorgd dat de carrière van mening speler in een stroomversnelling kwam. Recent maakte Koen Blommestijn de overstap naar FC Volendam, waar hij gaat beginnen in het tweede elftal. Jong Volendam komt volgend seizoen uit in de Tweede Divisie. Voor Blommesteijn maakte Stanley Akoy de overstap naar de beloften van Cambuur. Voor de ploeg uit Leeuwarden heeft hij dit seizoen negentien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en twee in de TOTO KNVB beker.

Reda Kharchouch werd als 19-jarige opgepikt door Ajax, op dat moment speelde hij nog bij VVA/Spartaan. In gesprek met Marcel Wagenmakers van Ajaxamateurs.nl zei Kharcouch het volgende. “Het was een nieuwe tijd voor mij natuurlijk. Ik was jong en het was mijn eerste jaar als spits. Er waren hier en daar wel wat clubs die wat belangstelling hadden, maar niet hoger dan de 1e klasse. De stap naar Ajax maakte ik uiteindelijk via Randy Sanches. Hij was de enige keeper bij wie ik niet scoorde dat seizoen en hij wist hoe gevaarlijk ik was. Hij kende de trainer Jorg Smeets en via omwegen belandde ik bij Ajax.”

De spits is meer dan tevreden over zijn verblijf op sportpark De Toekomst. “Daarom dank ik jullie voor twee mooie seizoenen waar ik als speler enorm ontwikkeld ben en daardoor sta ik waar ik nu sta. In deze moeilijke tijd kunnen we helaas niet anders dan elkaar steunen en er te zijn voor onze dierbaren, ons te houden aan de regels van de overheid zodat we snel weer het veld op kunnen en nog meer talenten mogen begroeten bij de amateurs van Ajax zoals het meest recente voorbeeld van Koen Blommesteijn die naar FC Volendam gaat.”

Na zijn goede periode maakte Kharcouch de overstap naar Quick Boys, een blessure gooide roet in een langer verblijf. In eerste instantie leek hij terug te keren bij Ajax, maar hij koos toch voor OFC. Met twintig goals werd hij topscorer in Oostzaan en dwong hij een tweejarig contract af bij Telstar. In de winterstop flirtte hij nog met een overstap naar Sparta Rotterdam.

Lees het lange interview met Kharcouch hier.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)