Home / Algemeen / Reda Kharchouch (Quick Boys) belt Ajax af voor OFC

Reda Kharchouch (Quick Boys) belt Ajax af voor OFC

Reda Kharchouch keert komende zomer niet terug bij Ajax. De 22-jarige aanvaller van Quick Boys heeft de Amsterdammers afgebeld om zijn loopbaan te vervolgen bij derdedivisionist OFC.

Kharchouch en Ajax hadden de afspraak dat een club uit de Tweede of Derde Divisie tussen de terugkeer zou kunnen komen. OFC bood hem deze kans, eentje die hij niet kon laten lopen. “Ik speelde dit weekend toevallig met mijn jeugdelftal van VVA/Spartaan tegen OFC. Ik kwam in contact met de Hoofd Jeugdopleiding van de club en zij bieden mij waarschijnlijk de kans om daar een team te trainen. Dan kan ik alles goed combineren.”

De aanvaller, momenteel herstellende van een zware knieblessure, speelde open kaart met Ajax-teammanager Jan Fleijsman, nadat hij ruim een maand geleden nog toezegde volgend seizoen naar de Hoofdklasser te gaan. “Ik ben heel eerlijk naar hem toe geweest. ‘Je moet doen waar je je goed bij voelt’, vertelde Jan. Alles is met hem besproken. Ik heb aan de Derde Divisie mogen proeven en aardig gepresteerd. Met OFC kan ik op dat niveau blijven. Oostzaan is voor mij slechts een kwartiertje rijden. Dit pakt voor mij gewoon beter uit. Gelukkig gunt Jan mij deze kans.”

Kharchouch was zondag toeschouwer bij het duel van OFC tegen EVV (3-1 zege, red.). “Een aantal vrienden van mij spelen bij OFC. Ik vroeg hoe het is om daar te spelen en direct was er een positief gevoel. Ik weet wat voor type club het is. Ze spelen aanvallend voetbal, met veel creatieve voetballers. Daar pas ik wel.” De deur naar Ajax heeft hij nog niet helemaal dichtgegooid. “Ajax gaf mij een vertrouwd gevoel voor een terugkeer. Ik hoop dat de deur, ondanks dit besluit, voor mij in de toekomst open blijft.”

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)