Home / Algemeen / Reggie Schaap schiet JOS/Watergraafsmeer langs EDO

Reggie Schaap schiet JOS/Watergraafsmeer langs EDO

Op een ongebruikelijk tijdstip, zaterdagnamiddag, heeft JOS/Watergraafsmeer de strijd om het kampioenschap in de zondag eerste klasse A vervolgd. De ploeg van Roy van der Mije was door een doelpunt van Reggie Schaap met miniem verschil te sterk voor EDO: 0-1.

Eén doelpunt is ook voldoende. Iets wat in de heenwedstrijd niet lukte, deed Schaap in Haarlem wel: het maken van een doelpunt. “Het leek erop dat het weer zo zou gaan. Thuis waren wij ook de betere, maar wilde de bal er telkens niet in. EDO stond weer zo compact mogelijk en wij waren constant dominant. Het ontbrak echter aan een goede eindpass.”

Nadat een treffer van Davey Claus werd afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl Schaap vanaf de achterlijn voorgaf, zorgde diezelfde combinatie vlak na rust voor de openingstreffer. Een voorzet van Gairvyno Zeefuik werd door Claus opzij gelegd, waarna Schaap zakelijk de 0-1 binnen schoot. “Dat was een uitstekend moment. Daarna ging EDO natuurlijk stormen, beuken, alleen maar lange ballen. Als team hebben we dat opgelost en zijn overeind gebleven.”

Voor minstens één dag staan de Amsterdammers op de derde plek. “We hebben alles in eigen hand”, weet Schaap. “Het gaan spannende weken worden, waarvan de twee wedstrijden tegen koploper Fortuna Wormerveer echt beslissende duels zullen worden.” Bovendien herhaalde hij een uitspraak van zijn trainer, een week geleden: “Als we alles winnen, worden we kampioen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.