Reggie Schaap viert verlenging bij JOS/Watergraafsmeer met doelpunt en winst tegen Hoofddorp

Na slechts een week op de tweede plek gaat JOS/Watergraafsmeer weer aan de leiding in de zondag eerste klasse A. Na tegen Hoofddorp op achterstand te zijn gekomen, was de gelijkmaker van JOS-aanvaller Reggie Schaap de opmaat naar een overwinning: 2-1.

Dat Hoofddorp vandaag de score opende was ‘een incidentje’, aldus Schaap. JOS/Watergraafsmeer controleerde de wedstrijd, zoals zo vaak dit seizoen. Toch was Sven Wierde namens Hoofddorp als eerste trefzeker in de 37ste minuut: 0-1. De Amsterdammers sloegen echter al snel terug. Nog voor de rust brak Richmond Bossman door, ‘zoals-ie altijd doet eigenlijk’. Hij leverde de bal volgens afspraak af bij Schaap, die bij de tweede paal de 1-1 kon binnenkoppen. Na de pauze kwam de ploeg van Cor ten Bosch meer tot rust. Ondanks de tegenstand van Hoofddorp werden er geen tegengoals meer weggegeven. In de 75ste minuut namen de Amsterdammers uiteindelijk ook de leiding in handen. Malcolm Esajas en Raymond Fafiani combineerden soepel door de Hoofddorper verdediging, waarna Fafiani de eindstand op het bord kon zetten: 2-1.

Volgens Schaap werd JOS/Watergraafsmeer niet van zijn stuk gebracht door de achterstand. “We zijn een ervaren ploeg. Nee, we hebben ons geen moment zorgen gemaakt.” De aanvaller zag zijn ploeg goed omgaan met de tegenstand. “Ik ben van mening dat ons team kampioen kan worden en daar horen dit soort wedstrijden ook bij, dat we het ombuigen naar een overwinning.” Na de winterstop hebben de Amsterdammers meer last van pijntjes, blessures en schorsingen. Maar na een week op de tweede plek lijkt JOS/Watergraafsmeer de flow weer gevonden te hebben. “We horen gewoon op de eerste plek”, klonk Schaap stellig.

Nog meer goed nieuws voor de JOS-aanvaller, want deze week verlengde hij zijn verblijf bij de club met nog een jaar. Daarmee begint Schaap volgend seizoen aan zijn vierde jaar bij de Amsterdammers. Voor hem was het geen moeilijke keuze: “Ik voel me thuis bij JOS/Watergraafsmeer. De club heeft mij heel goed geholpen met mijn thuissituatie”, doelend op moeilijke familie-omstandigheden waar hij mee te maken had gekregen. Daarnaast speelden ook de combinatie met zijn werk als accountmanager in Amsterdam, de goede band met trainer Ten Bosch en de spelersgroep een belangrijke rol. En tot slot komt de stabiliteit van een langer verblijf bij JOS/Watergraafsmeer nog van pas bij een andere ontwikkeling: “Ik word vader in september”, klonk Schaap verheugd. “Het past perfect in m’n plaatje.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Mario Wormhoudt