Home / Algemeen / Remco van Twiller verlaat Buiksloot voor TOB

Remco van Twiller verlaat Buiksloot voor TOB

Remco van Twiller gaat na dit seizoen aan de slag als trainer van TOB. De oefenmeester zwaait nu nog de scepter bij Buiksloot (zaterdag) en volgt bij de zaterdag vierdeklasser Pieter van Netten op.

“Na achttien jaar bij dezelfde vereniging te hebben getraind met louter vertrouwde gezichten ga ik nu aan de slag bij een nieuwe club met andere ambities en met onbekende spelers. Dat maakt het spannend, maar ook een uitdaging”, zegt Van Twiller. “TOB is een warme, gezellige, goed georganiseerde en betrokken vereniging met veel ambitie, dat past bij mij.”

De oefenmeester komt naar de Oostzanerwerf om te doen waar Van Netten niet in slaagde: promoveren naar de derde klasse. “De afgelopen twee seizoenen heeft TOB de finale van de nacompetitie gehaald. Er is dus voldoende niveau en een gezonde dosis ambitie. Uiteraard wil ik promoveren en het liefst via een kampioenschap. Het moet alleen wel haalbaar zijn, want ik ben geen wonderdokter. Het resultaat is van veel factoren afhankelijk.”

Van Twiller is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in een nieuwe periode als trainer van Buiksloot (zaterdag). Met die ploeg promoveerde hij naar de derde klasse A, waar de Amsterdammers op een tiende plaats staan. TOB speelt één niveau lager en bezet de zesde plek in de vierde klasse C.