Remise Hillegom en De Dijk helpt beide ploegen niet

Het blijft in de Eerste klasse A ongekend spannend. De titel wordt aankomende week beslist in een rechtstreeks duel tussen Kolping Boys en AGB. Daarnaast is het spannend wie de nummer negen in de competitie wordt, met deze positie ben je veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om de plek in de eerste klasse te behouden. Op dit moment staat De Dijk op deze positie.

Voorafgaand aan het duel met Hillegom had De Dijk nog veel in eigen hand. Als er zelf tweemaal werd gewonnen, dan deed de ploeg van trainer Kelly Giessen volop mee voor een plek in de nacompetitie om te kunnen promoveren. Echter speelden de Amsterdammers met 1-1 gelijk in de Bollenstreek én waren de resultaten op de andere velden zeer ongunstig.

“We hadden hoop dat het vandaag de goede kant op ging vallen en dat was zeker mogelijk. Alleen de 1-1 is zeker een terechte uitslag”, lichtte trainer Giessen toe. “We kwamen in de tweede helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ziyad Mansy en kregen kansen op meer. Hillegom werd daarna sterker en maakte de 1-1. Ook werd het nog spannend, dus een 1-1 is een terechte uitslag.”

Giessen was erg blij met het optreden van zijn team. “Helemaal na vorige week, toen we met 5-0 klop kregen van Hoofddorp. Vandaag werd er veel energie in de wedstrijd gelegd, streden de spelers voor elkaar om een resultaat te behalen. Dus alleen maar lof voor het team. Helemaal als je bedenkt dat veel spelers weinig ervaring in het seniorenvoetbal hebben.” Met een goed gevoel gaat De Dijk naar het treffen met Velsen toe. “De verschillen zijn klein in deze competitie en we moeten het volgende week hetzelfde doen als vandaag.”

Volgende week zaterdag trapt De Dijk om 16:00 af in de thuiswedstrijd tegen Velsen. Bij winst is de ploeg verzekerd van nog een jaar Eerste Klasse-voetbal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)