Home / Algemeen / Renaldo Jongebloet (JOS/Watergraafsmeer) vertrekt naar IVV

Renaldo Jongebloet (JOS/Watergraafsmeer) vertrekt naar IVV

Zondag derdeklasser IVV heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Renaldo Jongebloet. De 30-jarige oud-prof van Ajax, Haarlem, FC Dordrecht en FC Emmen komt over van eersteklasser JOS/Watergraafsmeer. Bij de Landsmeerders hoopt hij weer het plezier in het spelletje terug te krijgen.

De spits heeft een eigen sportschool en kon daardoor minder trainen dan hij had gehoopt. “Aan het begin van het seizoen ben ik afgehaakt door mijn werk. Ik kon het niet opbrengen om twee keer in de week te trainen en dat heeft natuurlijk consequenties voor je speeltijd. In januari ben ik weer begonnen, maar dan is het lastig om er weer in te komen. Een stapje terug kan daarin helpen. Ook traint IVV om half 9 en JOS soms al om 7 uur, dat zal dan beter in mijn schema passen.”

Via voormalig teamgenoot Roy Bussman kwam Jongebloet in contact met IVV. “We hebben samen bij JOS gespeeld en hij traint weleens bij mij in de sportschool. Hij heeft verteld dat IVV een beetje zelfde type club is als JOS. Ik ben ook een wedstrijd gaan kijken en het viel mij op hoeveel mensen er langs de lijn stonden voor een wedstrijd in de derde klasse en hoe enthousiast iedereen was.”

In welke klasse Jongebloet volgend jaar actief zal zijn is nog niet bekend. IVV heeft al een periode, maar is na de winterstop nog niet in vorm geraakt. “Het niveau zal even wennen worden, maar ik wil gewoon graag nog paar jaar voetballen. Als je niet speelt heb je ook minder plezier. IVV wil graag naar de tweede klasse en als dat dit jaar niet lukt, dan gaan we daar volgend jaar voor. De club verwacht van mij dat ik volgend seizoen met mijn stukje ervaring de jonge jongens kan helpen.”

Foto: Mario Wormhoudt
Tekst: Jesper Roele

Send this to a friend