Home / Algemeen / René de Jong (Ouderkerk) maakt stap omhoog naar JOS/Watergraafsmeer

René de Jong (Ouderkerk) maakt stap omhoog naar JOS/Watergraafsmeer

JOS/Watergraafsmeer heeft in René de Jong een nieuwe doelman gevonden die de concurrentiestrijd onder de lat moet aangaan met huidig eerste keeper Colby Harmon. De 25-jarige sluitpost komt over van zondag derdeklasser Ouderkerk en wil zich straks in de eerste klasse of Hoofdklasse laten zien.

De naam van De Jong werd door Dennis Gentenaar genoemd bij de Amsterdammers. De twee speelden een paar maanden samen in het zaterdagelftal van Ouderkerk en de oud-prof was overtuigd van zijn kwaliteiten. Voor een tweedeklasser – zijn oude club FC Abcoude trok regelmatig aan hem – wilde De Jong Ouderkerk niet verlaten, “daar vind ik het te leuk voor”, maar een top-eersteklasser veranderde de zaak. “Dit zie ik als een serieuze stap hogerop en een echte kans. Ik had al besloten dat, als ik nog een keer hogerop wil, het na dit seizoen moet gebeuren. Nu heb ik nog de leeftijd dat ik echt beter kan worden.”

Foto: Jos Spitteler

Twee weken geleden zocht JOS/Watergraafsmeer contact met de sluitpost. Vervolgens ging het vrij snel: op vrijdag werd hij benaderd, de maandag erop zat De Jong samen met Cor ten Bosch (trainer) en Ron Voorn (technisch manager) om de tafel en dinsdag gaf hij zijn jawoord. Hij had weinig bedenktijd nodig, ook al vindt De Jong het moeilijk om Ouderkerk na vijf jaar (twee jaar Zaterdag 1 en drie seizoenen Zondag 1). “Iedereen zei dat ik het echt moet doen. Ze gunnen het mij en snappen het volledig. Tegelijkertijd is het jammer voor de club. Ik heb hier vijf hele leuke jaren gehad. Een leuke club, trouwe supporters, ik heb heel veel vrienden gemaakt. Maar deze kans grijp ik met beide handen aan.”

De Jong mag de concurrentiestrijd aangaan met Colby Harmon – de huidige eerste doelman heeft toegezegd te blijven – en derde keeper Kevin Berrevoets, omdat Edwin Sudibyo stopt. Zijn doel is duidelijk: hij wil bewijzen een hoger niveau aan te kunnen. Die overtuiging heeft hij ook. “Ik kom niet naar JOS om op de bank te zitten. Ik kom om te spelen, anders had ik het niet gedaan. In de voorbereiding krijg ik een gelijk aantal minuten met de huidige keeper en op basis van het advies van de keeperstrainer wordt aan het einde een eerste keeper gekozen. Daar ga ik vol voor.”

Send this to a friend