Home / Algemeen / René van Vark kondigt vertrek bij FC Weesp aan: “Ik wil een jaartje rust”

René van Vark kondigt vertrek bij FC Weesp aan: “Ik wil een jaartje rust”

Na zes seizoenen trouwe dienst trekt René van Vark over een paar maanden de deur bij FC Weesp achter zich dicht. De oefenmeester, die zowel de Zondag 1 als Zaterdag 1 onder zijn leiding heeft, zint op een sabbatical. Wel maakt hij het seizoen netjes af. “Ik wil de ploeg niet in de steek laten.”

In zijn privésfeer is er de afgelopen tijd zoveel gebeurd dat hij even een stap terug wil doen. Een sabbatical wordt zelfs serieus overwogen. “Het heeft niets met de resultaten of de club te maken. Het is een persoonlijke keuze”, maakt hij duidelijk. “Ik wil de ploeg niet in de steek laten. Ik maak het seizoen netjes af. Komt er iets moois op mijn pad, wil ik erover nadenken. Zo niet, neem ik een jaartje rust.”

Van Vark nam afgelopen zomer het stokje over van Mario Rijnsburger. Hij was al trainer van de Zondag 2 en bleef het hoofdtrainerschap dit seizoen combineren met de Zaterdag 1 (vierde klasse E). De combinatie van die twee teams speelt geen rol. “Want ik doe het al vijftien jaar zo.” Dat zal hij tot het einde van het seizoen blijven doen. “Het zal niet makkelijk worden, dat besef ik. Maar ik vind dit de juiste manier om aan te geven dat ik een jaartje rust wil hebben. We gaan er alles aan doen om het goed af te sluiten.”

FC Weesp moet op deze manier op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Bestuurslid Oscar Phielix zegt het besluit van de trainer te respecteren. “Rene heeft vele jaren succesvol bij FC Weesp als trainer gewerkt in diverse functies en wij danken hem hierbij alvast voor de goede en fijne samenwerking.”

De komende maanden wil Van Vark zich volledig focussen op lijfsbehoud met het eerste elftal, dat als nummer twaalf van de zondag tweede klasse B de winterstop is ingegaan. “Er zit genoeg kwaliteit in de ploeg. De groep is zich er ook van bewust dat we de komende vijf maanden moeten knallen.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)