Home / Algemeen / Revellinio Slijters (Legmeervogels) op bezoek bij ‘goede vrienden’ van JOS

Revellinio Slijters (Legmeervogels) op bezoek bij ‘goede vrienden’ van JOS

Onze Wedstrijd van de Week is zondag de derby in de eerste klasse A tussen JOS/Watergraafsmeer en Legmeervogels. Voor Revellinio Slijters een bijzonder duel: hij keert voor even terug bij de club die de linksback afgelopen zomer verliet.

Slijters deed de deur van JOS in juni achter zich dicht omdat hij niet het gevoel had dit seizoen in het eerste elftal te kunnen spelen. “Ik dacht dat een andere stap misschien makkelijker voor me zou zijn”, zegt hij. Na een bekerwedstrijd met het tweede elftal van JOS/Watergraafsmeer werd hij benaderd door Legmeervogels-trainer Florian Wolf. “Hij was op zoek naar jonge jongens voor Legmeervogels en ik was daar een geschikte kandidaat voor.”

De 21-jarige vleugelverdediger heeft geen spijt van zijn overstap naar Uithoorn. “Je weet ook niet hoe het was gelopen als ik daar was gebleven”, vervolgt Slijters. “Ik ben vooral blij dat ik bij Legmeervogels aan spelen toe kom, alleen zit het nu even niet mee met de plek waar we staan.” Daarmee doelt hij op de tegenvallende twaalfde plek, met zeven punten uit acht wedstrijden. “We beginnen meestal goed, maar houden het niet negentig minuten vast.”

Toch blijft Slijters optimistisch over het verdere verloop van het seizoen. “Ik geloof erin dat we terugkomen en na de winterstop punten gaan pakken”, klinkt het vol vertrouwen. Eerst mag hij komend weekend op bezoek bij koploper JOS/Watergraafsmeer, voor hem bekend terrein. “Het is leuk om tegen oud-ploeggenoten te spelen. Het contact is wat minder geworden, maar ik heb nog wel een paar goede vrienden daar spelen.”

Foto: Ronald Bakker