Richard de Groot (Purmersteijn): “Kijk terug op een geslaagde tijd”

Richard de Groot maakte drie seizoenen geleden de stap van VV Katwijk naar Purmersteijn. De doelman kijkt enthousiast terug op zijn tijd bij de club, maar heeft ervoor gekozen om vanaf het volgende seizoen dichter bij huis het doel te verdedigen. “Werk, trainingen en wedstrijden zijn bij een club in de buurt makkelijker te combineren.”

Deze betere combinatie vond de doelverdediger dan ook bij de Koninklijke HFC. De club uit Haarlem meldde zich aan het eind van vorig seizoen ook, maar waar de overstap toen niet doorging, staat de overstap voor komende zomer alsnog vast. “De interesse was er vorig seizoen al, maar toen koos ik ervoor om te blijven. Het was best laat in het seizoen en vooral omdat ik mijn ja-woord al aan Purmersteijn had gegeven”, vertelt de doelman.

“Allereerst wilde ik vanwege het sportieve aspect natuurlijk graag naar HFC. De club speelt bovenin in de tweede divisie en ik hoop dat ik mezelf daar als doelman verder kan ontwikkelen. Daarnaast rijd ik nu steeds iets van 60 kilometer heen en weer naar Purmersteijn. Eerst kon dat nog prima, maar mede doordat ik nu 32 uur per week werk, is dat niet meer ideaal te combineren. Ik was blij dat Koninklijke HFC daarom weer kwam, want ik ga er op beide aspecten op vooruit.”

Mooie afsluiting
In de hoofdklasse zaterdag behaalde Purmersteijn voor de winterstop dertien punten, waarmee de club uit Purmerend ook op de dertiende plek staat. Volgens De Groot moet én kan dat beter: “In de tweede seizoenshelft moeten we gewoon meer punten halen en ook beter voetbal op de mat leggen. We willen erin blijven en dat vind ik nog veel belangrijker dan het maken van deze stap. Het geeft overigens wel rust dat het nu vast staat, maar het is nu het belangrijkst dat ik het ook mooi wil afsluiten bij Purmersteijn.”

Tekst: Mitch Marinus
Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)