Richard Pel (JOS zaterdag): “Onze huid duur verkopen tegen HBOK”

Het zaterdagelftal van JOS/Watergraafsmeer krijgt dit weekend bezoek van HBOK, de titelfavoriet in de derde klasse A. Ook voor deze derby wijst JOS-trainer Richard Pel de Zunderdorpers aan als favoriet.

Tegen het behoorlijk versterkte HBOK verwacht Pel een lastige wedstrijd, al acht hij zijn ploeg niet helemaal kansloos. “Wij gaan gewoon voetballen om te winnen. Laat ik het zo zeggen: we gaan ons huid duur verkopen en hebben er zin in.” De afgelopen weken moest Pel nog een beetje puzzelen vanwege enkele blessuregevallen. “We hebben een lang seizoen gedraaid, nacompetitievoetbal tot in juni. Dat merken we wel. We krabbelen nu op en de selectie wordt steeds sterker.”

Met de terugkeer van Alex de Bruijne en Maurice Renger (beiden Ajax) naar Sportpark Drieburg kreeg Pel twee verrassende aanwinsten erbij die kwaliteit en ervaring met zich meebrengen. “Zij zijn de leiders in ons team, andere jongens trekken zich aan hun op”, zegt Pel, die afgelopen weekend meteen merkte wat het verschil is als de twee belangrijke krachten afwezig zijn. “Ze waren er niet bij tegen Reiger Boys (4-0 nederlaag, red.). Dat scheelt een slok op een borrel.”

Na jaren in 3C spelen de Amsterdammers dit seizoen in 3A. Dat verandert overigens niet de ambitie om eens de stap naar de tweede klasse te zetten. “We treffen allemaal nieuwe ploegen die we niet kennen, maar dat vinden we leuk. Het is een nieuwe uitdaging. Wij willen altijd voor het hoogste gaan. Er kan maar één iemand kampioen worden, al zijn er ook andere wegen richting promotie.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)