Home / Algemeen / Richie Owusu-Ansah (ADO’20) derde aanwinst voor Legmeervogels

Richie Owusu-Ansah (ADO’20) derde aanwinst voor Legmeervogels

Richie Owusu-Ansah draagt vanaf komend seizoen de clubkleuren van zondag eersteklasser Legmeervogels. De negentienjarige vleugelaanvaller speelde dit seizoen bij ADO’20, maar daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Twee weken geleden besloot hij wegens privé-problemen te stoppen bij de Heemskerkers.

“Ik voelde me niet meer thuis en het was beter om weg te gaan”, zegt hij. Owusu-Ansah kwam weer in contact met Florian Wolf, die hij nog kent uit de jeugd van FC Volendam en vanaf komende zomer aan het roer staat bij Legmeervogels. “Het gesprek voelde goed. Hij wilde mij afgelopen seizoen al naar FC Uitgeest halen (de huidige club van Wolf, red.), maar ik wilde op een hoger niveau spelen. Dit seizoen is een goede leerschool geweest voor mij.”

In het shirt van ADO’20 kwam de voormalig jeugdspeler van Zeeburgia en AFC voornamelijk in actie als invaller. De stap van FC Volendam Onder-19 naar de Derde Divisie verliep niet zoals gehoopt. “In het begin ging het goed. Ik kon makkelijk meedraaien, alleen kwam ik fysiek nog iets tekort. Daar ga ik de komende maanden aan werken. Als jonge speler had ik niet verwacht meteen alles te spelen, maar op een gegeven moment viel ik alleen maar in. Ik heb geen hele wedstrijd gespeeld bij ADO’20.”

Bij zijn nieuwe club hoopt Owusu-Ansah zich in de kijker te spelen om in de toekomst weer hogerop te komen. “Ik zie Legmeervogels als een tussenstop”, is hij eerlijk. “Ik wil hier laten zien wat ik kan en dan later weer omhoog. Een club in de Tweede of Derde Divisie zou mooi zijn. Misschien met Legmeervogels of ergens anders. Eerst moet ik beter worden en daar train ik ook hard voor. Ik heb meer wedstrijdritme nodig en daarom heb ik besloten om naar een iets lager niveau te gaan. Bij Legmeervogels hoop ik dat te krijgen.”

Foto: Owusu-Ansah in het shirt van FC Volendam