Richie Yeboah (EDO) keert bij Buitenveldert terug op het oude nest

Na een uitstapje van twee seizoenen in Haarlem komt Richie Yeboah weer naar Amsterdam. De 23-jarige vleugelaanvaller werd een stuk volwassener tussen de routiniers van EDO (zaterdag) en hoopt die ervaring nu te kunnen gebruiken voor zijn terugkeer bij tweedeklasser Buitenveldert.

Enkele weken terug deed hij Buitenveldert nog pijn door met twee treffers de kans op nacompetitievoetbal te verpesten. Yeboah wilde de Amsterdammers bewijzen als een betere speler terug te komen. Hoe kan dat beter dan in een rechtstreekse wedstrijd (3-2). “De weken daarvoor hebben we het erover gehad. Ik twijfelde over wat ik volgend seizoen wilde gaan doen. Na de wedstrijd werd alles rondgemaakt”, zegt de aanvaller, in dat duel twee keer trefzeker. “Ik heb daar echt lang gevoetbald. Dan mis je het wel een beetje. Het lijkt mij een mooi moment om terug te gaan.”

In 2016 verruilde hij Buitenveldert, waarmee hij dat seizoen kampioen van de derde klasse werd, voor competitiegenoot EDO. Als brookie tussen de ervaren mannen; voor Yeboah was dat een test. “Ik heb hier heel veel geleerd. Tegenstanders tikten mij tijdens de wedstrijd ook altijd aan. ‘Jij bent zeker de jongste’. Met de oudere spelers heb ik veel lol gehad, maar ik ben nog student en betaal het reizen naar Haarlem uit mijn eigen zak. Op een gegeven moment wordt dat teveel. Dan is het beter om weer in de buurt te gaan voetballen.”

De aanvaller komt in Amsterdam-Zuid weer terecht in een warm bad. “Het zijn allemaal vrienden van mij. Met sommigen heb ik zes jaar lang gespeeld. Ze kunnen heel goed voetballen, dat hebben ze ook laten zien tegen ons. Het spelletje van Buitenveldert bevalt mij wel.”

Yeboah is niet de enige speler die komende zomer terugkeert. Ook Jeffrey Duijst (Hoevelaken), Joshua Kaweï (Zeeburgia) en Delano Groeneveld (JOS/Watergraafsmeer 2) dragen na het seizoen weer het blauw van de zaterdag tweedeklasser. Daarnaast komen Reda Atibi (Blauw Geel) en Gregory Fernand (HBOK) naar Buitenveldert toe.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)