Rick Kitzen stapt op bij OFC (zaterdag)

Zaterdag tweedeklasser OFC moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Rick Kitzen heeft woensdag zijn contract ingeleverd. Er was geen chemie meer tussen hem en de spelersgroep.

“Het werkte niet naar mijn zin. In een korte tijd is er naar mij toe veel gebeurd. Dat staat los van de resultaten, want ik ben niet iemand die zomaar de handdoek in de ring gooit’, zegt Kitzen. “Het is heel jammer, want ik had er nog steeds hartstikke veel zin in. Maar als je het gevoel hebt dat je teveel wordt tegengewerkt, houdt het op.”

De promovendus – het zaterdagelftal van OFC speelt voor het eerst in de tweede klasse – staat na zeven wedstrijden laatste in de tweede klasse A. De Oostzaners pakten slechts één punt (2-2 tegen ZOB) en verloren zes keer. Woensdagavond liet Kitzen de club weten per direct te vertrekken. “We respecteren het besluit van Rick”, zegt Oscar Westphal namens de technische commissie van OFC.

Kitzen was bezig aan zijn eerste seizoen in Oostzaan. Hij was eerder hoofdtrainer van Jisp, waarmee hij van de zesde naar de vierde klasse promoveerde.

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC