Ricky Kumar wil “rammen” met AMVJ en tekent voor tweede jaar

Ricky Kumar heeft zijn contract als trainer van zaterdag tweedeklasser AMVJ met één seizoen verlengd. De 29-jarige oefenmeester, bezig aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke, wil op termijn met de Amstelveners doorpakken.

De vraag die Kumar tijdens de evaluatie aan het bestuur van de club stelde, was: wat willen we? “Willen we ‘lang leve de lol’, een bierteam worden, de ploeg bij elkaar houden en in middenmoot van de tweede klasse spelen of willen we als club echt een keer serieus naar de eerste klasse toe en kampioen worden? Dan moet je wel naar een selectie van 25 man en moeten er dus nog vijf/zes spelers bij. Ik wil rammen. Mijn ambitie is vijf leuke AMVJ-gasten, die bij de club passen en hier voor lange tijd spelen, te halen en naar de eerste klasse te gaan.”

De club zit zelf zit nog in dubio en is er nog niet uit over wat zij willen. Desondanks heeft Kumar zijn ja-woord al gegeven. “Wat de club ook beslist, ik ga sowieso nog een jaar door als hoofdtrainer. Als het bestuur ervoor kiest om niet zoveel nieuwe spelers aan te nemen gaan we voor een stabiele tweedeklasser.”

De oefenmeester begon met grote plannen in Amstelveen en wist uit zijn netwerk de eerste versterkingen mee te nemen, maar zijn ideeën konden snel de prullenbak in. “Mijn persoonlijke visie is er helemaal niet uitgekomen. Ik kwam met een plan hoe ik wilde gaan voetballen en op welke manier we dat doen, maar dat is de hele andere kant opgegaan. Ik heb daarop maar gekeken wat de groep de afgelopen jaren heeft gedaan. Lange bal, tweede bal winnen, strijd, intensiteit, beleving. Dat vraagt ook wat van mij.”

Na een moeilijke start van de competitie, waarin AMVJ de eerste vijf wedstrijden zonder overwinning bleef, staat de ploeg nu op de negende plaats in de zaterdag tweede klasse A. “Je merkt dat wij op deze manier gewoon onze wedstrijden kunnen winnen in de tweede klasse. Op die manier moeten wij door”, zegt Kumar. Hij weet overigens ook dat er voor komend seizoen op een andere manier gezocht moet worden naar versterkingen. “Je hebt niks aan fluwelen, leuke voetballers a la Lionel Grootfaam (vertrekt naar Pancratius, red.). Die komt het best tot zijn recht bij een ploeg met zeventig procent balbezit, hij is niet iemand die achter de bal aan wil rennen en springen. Als er nieuwe spelers komen, moet onze speelwijze wel meegegeven worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)