Rijnink (ZSGOWMS) weigert na zege bij Bloemendaal op zaken vooruit te lopen

Hoewel zondag derdeklasser ZSGOWMS op de drempel van het behalen van de nacompetitie staat, weigert trainer Rob Rijnink op de zaken vooruit te lopen. Sterker nog: het woord ‘nacompetitie’ mag niet vallen. Ook niet nu de voorsprong, door de 0-1 zege bij Bloemendaal, vijf punten bedraagt.

Echt gemakkelijk ging het de Amsterdammers niet af bij de laagvlieger. Bloemendaal gaf behoorlijk veel tegengas. Daardoor duurde het ruim een uur voordat ZSGOWMS het verschil kon maken. Tarik Karim zette een aanval op samen met de ingevallen eerstejaars A-junior Yassine Farah (debutant) en rondde deze ook zelf af. “Echt een goede aanval”, blikte Rijnink terug. “Daarna hebben we het kunnen vasthouden. We gingen wel iets meer naar achteren voetballen, omdat zij opportunistischer speelden.”

De krappe marge bleek voldoende om over de streep te trekken. Omdat nummer vijf Sporting Martinus ook won (3-1 tegen Ouderkerk, red.) is het verschil nog altijd vijf punten, met twee wedstrijden te gaan. Desondanks rekent Rijnink zich niet rijk. “Ik heb direct na de wedstrijd gezegd: ‘komende week wil ik het woord nacompetitie niet horen bij ZSGOWMS’. Als we zondag bijvoorbeeld van IVV verliezen, heb je een probleem. De laatste wedstrijd is Martinus-uit. Wij moeten gewoon ons eigen spel blijven spelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)