Home / Algemeen / Rijnsburger laat FC Weesp op slotdag achter in de tweede klasse

Rijnsburger laat FC Weesp op slotdag achter in de tweede klasse

Op eigen kracht, en met een beetje geluk op de andere velden, heeft FC Weesp zich op de slotdag veilig gespeeld in de zondag tweede klasse B. De vertrekkende trainer Mario Rijnsburger kreeg door de 5-3 zege op Hooglanderveen en het lijfsbehoud het afscheid dat hij verdiende na vier jaar als hoofdtrainer.

De ontlading na afloop was groot. Net als vorig jaar was FC Weesp afhankelijk van andere resultaten en duurde het minutenlang na het laatste fluitsignaal dat deze bekend waren. Toen ging het om het kampioenschap in de derde klasse C – op de slotdag ging Weesp concurrent Bloemendaal voorbij – en nu was handhaving het doel. Zelf winnen van Hooglanderveen was de opdracht, daarna kon er pas gekeken worden naar DCG en PVCV.

Het begon allemaal goed voor Weesp. Tegen de hoogvlieger, die met hun gedachte al bij de nacompetitie voor promotie zat, nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong door doelpunten van Buddie Buddenberg en Thijs Visser. Tussendoor werd Weesp een handje geholpen met een rode kaart voor Hooglanderveen. Toch slaagden de bezoekers erin nog voor de rust iets terug te doen via Danny de Graaf: 2-1.

“Op dat moment ging ik met een dubbel gevoel de rust in, omdat wij het daarvoor al kunnen en misschien wel moeten beslissen”, zei Rijnsburger. Dit seizoen kreeg Weesp vaak goals vlak voor en vlak na de theepauze tegen en zo geschiedde ook op de laatste speeldag. Met tien man kwam Hooglanderveen vrij snel op 2-2 dankzij Jason Eilbracht. “We wisten de tussenstanden op de andere velden. Op dat moment dacht ik: het zou toch niet zo zijn dat die gunstig zijn en wij het zelf weggooien.”

Na een uur spelen stelde de thuisploeg orde op zaken via Marwin Samseer. Daarna was het verzet van Hooglanderveen gebroken. Milan Geertsma en Rogier van de Nes bouwden de voorsprong uit naar een riante 5-2. De 5-3 van Mark Gijtenbeek in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

Vervolgens kon het wachten beginnen. “We hielden de app de hele tijd in de gaten en hadden contact met Abcoude. Het duurde heel lang voordat we daar iets over te horen kregen. Toen het verlossende woord kwam, was de ontlading groot”, blikt Rijnsburger terug. Zowel PVCV als DCG verloor, waardoor Weesp de dans ontspringt en die twee ploegen de nacompetitie in moeten.

“De doelstelling was erin blijven. Ik geloof dat wij vanaf speelronde 4 de hele tijd in de gevarenzone bungelden”, vervolgt de oefenmeester. “Qua veldspel horen wij in de tweede klasse thuis. We scoren alleen heel moeilijk en krijgen gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd tegen. De jongens beseffen dat zelf ook, maar het is lastig om daar iets mee te doen. Als wij ons dan op de laatste dag veilig spelen, is het heel mooi dat ik op deze manier afscheid kan nemen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt