Arie de Vreugd

Rijnvogels-verdediger Arie de Vreugd vertrekt naar FC Aalsmeer

FC Aalsmeer heeft opnieuw een versterking toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Na Thierry van der Kooye en Axel Wendt heeft de tweedeklasser ook Arie de Vreugd voor de zaterdagselectie aangetrokken.

De Vreugd komt over van FC Rijnvogels, waar hij sinds de zomer van 2018 speelde. Gedurende dit seizoen gaf hij bij de vereniging aan graag te vertrekken. “Mijn vertrek had meerdere redenen, maar had bovenal te maken met mijn perspectief in het team”, vertelt de centrale verdediger. “Tijdens de eerste duels van dit seizoen stond ik in de basis, waarna een periode kwam van bankzitten. De trainer probeerde andere jongens op mijn plek, waardoor ik het resterende korte seizoen niet speelde. Daarom ik besloot om verder te kijken.” De Vreugd sprak onder meer met een derdedivisionist, maar had daarbij niet het juiste gevoel. Dat had hij wel bij FC Aalsmeer, waar Ted Verdonkschot volgend seizoen aan het roer staat. “Hij wilde graag een gesprek met me en daarvoor sta ik altijd open. De trainer maakte de ambities van de club duidelijk en die spraken me enorm aan.”

De Aalsmeerders hopen binnen enkele jaren de overstap te maken naar de Hoofdklasse, waarvoor de club eerst moet promoveren uit de tweede klasse. De Vreugd hoopt een belangrijke rol te vervullen in het behalen van die ambitie. “De trainer ken ik al sinds mijn tijd bij Quick Boys, toen ik net senior was. Hij weet goed wat ik kan en ik weet wat ik van hem kan verwachten. Dat bleek wel uit het gesprek dat we samen hadden, want het was daadwerkelijk ouwe-jongens-krentenbrood. Hopelijk kan ik veel betekenen voor FC Aalsmeer.” De Vreugd ziet zichzelf niet direct als leiderstype, maar denkt dat hij zijn ervaring op andere gebieden goed kan inzetten. “Ik ben goed in mijn coaching. Met de jonge spelers die FC Aalsmeer heeft, is het wellicht goed voor de balans om mij ertussen te hebben lopen. De competitie en spelersgroep zijn voor mij nieuw, maar ik heb veel zin om dat allemaal te ontdekken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: YouTube-kanaal Omroep West

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)