Home / Algemeen / Rinaigel Ogenio (RODA’23) wil FC Weesp het tegendeel bewijzen

Rinaigel Ogenio (RODA’23) wil FC Weesp het tegendeel bewijzen

Met gemengde gevoelens sloot Rinaigel Ogenio in de zomer de deur van FC Weesp. De 22-jarige aanvaller kwam niet meer voor in de plannen van de zondag tweedeklasser. Op de valreep moest Ogenio op zoek naar een nieuwe club en die vond hij in RODA’23. Komend weekend neemt hij het met de Bovenkerkers op tegen zijn oude club.

Bij de promovendus voelt Ogenio zich meer gewaardeerd. Dat had hij ook nodig na zijn vertrek uit Weesp. Naar eigen zeggen werd hem ‘de deur gewezen’ door de club waar hij één seizoen speelde. “Twee dagen voor de overschrijvingstermijn belde ik de nieuwe trainer (René van Vark, red.) op met de vraag wanneer de trainingen zouden beginnen. Hij gaf door dat ik niet meer in zijn plannen voorkwam. Waarom had hij dat niet eerder kunnen aangeven? De volgende ochtend ging ik op vakantie, dus moest ik snel op zoek naar iets nieuws.”

Via zijn oude trainer van Legmeervogels, Michel Nok, kwam Ogenio uiteindelijk terecht in Bovenkerk. Nog altijd heeft hij het naar zijn zin bij de promovendus, hoewel hij ondanks zijn leeftijd (22) één van de oudere spelers in een piepjong elftal is. Dat merkt hij zelf ook. “Wanneer ik serieus ben, zijn de jongens een beetje lacherig. Ik voel mij ook een oudere speler. Verder is het een heerlijke spelersgroep. Geloof mij: er zit heel veel potentie in.”

Sinds zijn overstap naar RODA’23 kijkt Ogenio uit naar de dag dat hij zijn oude club treft. Komend weekend is het zover. Met Cevie Petronella heeft hij bijvoorbeeld nog dagelijks contact (“hij is als een broer van mij”) en ook van andere oud-ploeggenoten weet de aanvaller dat zij zin hebben in de wedstrijd. “Ik wil aan FC Weesp laten zien dat het een foute keuze van hun was om mij weg te laten gaan”, klinkt het. Toch is er geen sprake van wraakgevoelens. “Ik had het naar mijn zin, maar soms lopen er dingen anders.”

Foto: Jos Spitteler