Rishi Kjensberg (DWS) naar Ilpendam

Rishi Kjensberg doorliep de hele jeugdopleiding van DWS en speelde de afgelopen jaren in het eerste elftal, toch heeft hij besloten om de Amsterdamse club deze zomer te verlaten. Nadat hij deze knoop had doorgehakt, was hij gaan nadenken bij welke club hij wilde gaan spelen. Kjensberg sluit aan bij zondag derdeklasser Ilpendam.

“Ik heb alle teams bij DWS doorlopen en speel zo’n zes, zeven jaar in het eerste van de club. Alleen op een gegeven moment verlies je het plezier. Daardoor ben ik rond gaan kijken, waar wil ik gaan voetballen in het komende seizoen. Deze keuze is niet over een nacht ijs gegaan. Ik vermoed dat dit, op dit moment, de beste keuze is voor mij.” Voor hem was het geen gemakkelijke keuze om de Amsterdamse club te verlaten. “Het was een lastige keuze, zeker. DWS is toch mijn club, ik ben daar als kleine jongen begonnen en zal nog steeds een supporter zijn van DWS. Ik gun de club alles en heb veel vrienden daar. En ik hoop dat ze het komend seizoen erg goed gaan doen.”

Een vriend van Kjensberg is assistent-trainer bij SV Ilpendam, waardoor het balletje is gaan rollen. Kjensberg besloot bij de de dorpsclub mee te trainen en dat beviel hem wel. Andersom was de staf van de club ook positief over hem, na een goed gesprek met de staf was de overstap beklonken. Kjensberg draagt het komende seizoen het witte shirt van Ilpendam. Bij de club waagt hij een sprong in het diepe, naast de assistent-trainer is alles nieuw voor hem. Bij de trainingen zag hij een team met goede spelers, maar ook dat het erg gezellig is en hij direct goed werd opgenomen in de groep. Voor het komende seizoen heeft Kjensberg mooie verwachtingen. “Er staat bij Ilpendam een leuk elftal, waarmee we in de derde klasse leuk mee kunnen gaan doen. Ook voor de prijzen.”

Foto boven door Koos van der Leest. Bekijk op FotoLeest.nl meer foto’s van Koos.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)