RKAVIC luidt noodklok, Amstelveense clubs beraden zich over fusie

RKAVIC verkeert momenteel in zwaar weer, de club die moeite heeft met het binnenhalen van vrijwilligers, gaf onlangs aan het Amstelveense College aan dat ‘de structuur en de positie het voortbestaan van de vereniging op termijn onzeker maken’. De club is daarom hard op zoek naar een oplossing, zoals bijvoorbeeld een eventuele fusie NFC of Amstelveen Heemraad. Hoe staan deze clubs daartegenover? 

Amstelveen Heemraad

De eerste club, Amstelveen Heemraad, heeft al eerder geprobeerd een fusie aan te gaan met RKAVIC. Begin vorig jaar maakten de clubs een plan en gingen daarmee naar de gemeente. De gemeente vond het een mooi plan om te fuseren, maar wilde wel dat dit zou gebeuren bij sportpark Escapade. Hier lag voor Amstelveen Heemraad een probleem, vertelt voorzitter Michael van Eijk: ‘Ons voorstel was juist om samen naar de locatie Sportlaan te gaan. We wilden het eigen terrein van RKAVIC verkopen. Daardoor zouden we financieel sterk worden en zouden we met de locatie aan de Sportlaan een gezonde club op een mooie centrale plek hebben.’

‘Wat wij van de gemeente begrepen, was dat ze de locatie aan de Sportlaan in de toekomst wilde gebruiken voor woningbouw of voor de Internationale School van Amsterdam’, vertelt Van Eijk. De club was er geen voorstander van om naar sportpark Escapade te verhuizen, maar wilde toch de leden laten beslissen. Uit een enquête bleek volgens van Eijk dat 70% van de leden niet wilde verhuizen naar de Escapade en dat was toen de reden om te stoppen.

Nu RKAVIC in zwaar weer verkeerd, gaan de clubs aankomende week ook weer in gesprek: ‘We hebben altijd wel contact met elkaar, maar ze hebben nu gevraagd of komende week weer in gesprek willen gaan. Overigens is onze relatie met het bestuur van RKAVIC uitstekend en liggen we wel op een lijn, alleen de locatie is een probleem.’

‘Het is voor ons gewoon geen optie om naar sportpark Escapade te gaan. Ik weet eigenlijk niet of de gemeente op korte termijn nog wat gaat doen, maar zij moeten wel beseffen dat door de beslissing die zij hebben genomen, een club mogelijk om kan vallen. Wij wachten in ieder geval af waar RKAVIC mee komt, maar naar sportpark Escapade verhuizen is voor ons geen optie’, aldus Van Eijk.  

NFC

Het bestuur van NFC is de kwestie momenteel intern aan het bespreken, maar wil daar verder inhoudelijk nog niets over zeggen.

Tekst: Mitch Marinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!