Samir el Aouad

RKAVIC-trainer El Aouad: “We hebben ontzettend veel potentie”

RKAVIC maakte tot nog toe een droomseizoen door. De Amstelveense club stond met elf punten voorsprong fier bovenaan in de vierde klasse, maar het coronavirus beëindigde het seizoen abrupt. “We waren een goed jaar aan het draaien met veel doelpunten en een uitstekende verdediging. Dat lukte aardig, want we hadden hoge uitslagen met een jonge ploeg, wat leuk was om te zien”, vertelt hoofdtrainer Samir el Aouad.

Sterke selectie

De ambitieuze vereniging verspeelde dit seizoen in slechts twee duels punten. Tegen Real Sranang (4-3 nederlaag) en TABA (2-2 gelijkspel) morste de ploeg van El Aouad in oktober nog vijf punten, maar daarna boekte RKAVIC uitsluitend ruime overwinningen. “De afgelopen maanden waren we heel stabiel en op elkaar ingespeeld. Bovendien was de breedte van de selectie sterk, wat je vervolgens ook terugzag in de wedstrijden. Daar hebben we natuurlijk hard voor gewerkt, aangezien we onderdeel zijn van de Wooter Academy. De selectieteams worden door ons opgeleid en daarvan is het eerste elftal eveneens onderdeel. Dat zijn over het algemeen jonge spelers, onder meer van 15 tot 16 jaar, maar met onwijs veel potentie.”

El Aouad heeft dus de mogelijkheid om met talentvolle spelers aan de slag te gaan, aan de andere kant raakt hij spelers sneller kwijt aan grotere clubs. “Het is fijn dat je onwijs veel kunt eisen door de lat hoog te leggen tijdens bijvoorbeeld de trainingen. Ik vind het gaaf om te zien dat hetgeen wat je erin stopt, eveneens eruit ziet komen. Alleen wat veel energie kost, is om de jongens continu gemotiveerd te houden. Niet per definitie gemotiveerd om beter te worden, maar meer om wedstrijden uit te spelen en de focus vast te houden, ook op het moment dat het makkelijk gaat. Daar zit echt nog wel ruimte voor verbetering.”

Elftal bouwen

Door de snelle doorstroom van het eerste elftal, moet de oefenmeester ook volgend seizoen weer bouwen aan een nieuw team. “Het is mijn zevende jaar bij de Wooter Academy en derde jaar dat ik de verantwoordelijkheid over het eerste elftal heb, maar dit is altijd zo geweest. Elk seizoen hebben we simpelweg een nieuwe ploeg waaraan je bouwt. Ik heb dus bijvoorbeeld geen idee wat voor team er volgend seizoen staat. Er waren voor het coronavirus jongens bezig met stageplekken bij profclubs, waaronder een speler bij Ajax. Ik weet dus niet wat daar allemaal uit gaat komen en wat die jongens zelf gaan doen.”

“Misschien gaat het volgend seizoen wel een stuk minder. Ik weet wat er vanuit de academie aankomt en dat is allemaal talentvol, maar eveneens behoorlijk jong. Ik verwacht dat dit ook weer puzzelen zal worden, maar gelukkig hebben we dit seizoen los van de competitie al heel wat oefenwedstrijden gespeeld tegen divisie- en hoofdklasseploegen. Daarin deden we het gewoon hartstikke goed door slechts één duel te verliezen. Wat dat betreft hebben we ontzettend veel potentie, maar de vraag is wat er over blijft en hoe de nieuwe jongens het gaan doen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Samir El Aouad (RKAVIC): “De kwaliteit van onze spelers springt er bovenuit in de 4e klasse”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)