Home / Algemeen / RKDES biedt Kiri Kalaitzis de kans als hoofdtrainer

RKDES biedt Kiri Kalaitzis de kans als hoofdtrainer

Kiri Kalaitzis krijgt komend seizoen de kans om voor het eerst hoofdtrainer te zijn. De oefenmeester werd deze week gepresenteerd door zondag derdeklasser RKDES, waar hij de vertrekkende Jesse Donker (Vriendenschaar) opvolgt.

Kalaitzis was werkzaam als medewerker voetbaltechnische zaken, trainer/coach docent en docent bij de KNVB. RKDES wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Ik heb een goed beeld van wat mij te wachten staat. Als docent UEFA B kom je veel in aanraking met cursisten die onder andere op dit niveau coachen. Ik heb bij de KNVB als trainer op nationaal niveau gewerkt. Het zal mijn grootste uitdaging worden hoe ik dat ga overbrengen naar de derde klasse. Bij de KNVB werkte je in de ideale omgeving waar alles geregeld is en dat zal ik nu moeten gaan vertalen naar een derde klasse-omgeving waar dat anders is.”

De afgelopen weken voerde de 37-jarige Kalaitzis een aantal gesprekken met RKDES waarna vorige week de laatste puntjes op de ‘i’ werden gezet. “Ik heb dertien jaar bij de KNVB gewerkt, dus ik ken veel mensen in het amateurvoetbal. Ik wilde weer het veld op, bij een club. Als mensen dat horen, gaan ze erover praten. Bart Logchies, trainer van Swift, heeft mij voorgedragen bij RKDES. De gesprekken bevielen mij goed waarna ik besloot met de club in zee te gaan.”

Dat Kalaitzis geen ervaring heeft op seniorenniveau zal volgens hem geen rol spelen. “Bij de KNVB heb ik regelmatig spelers gecoacht en geholpen om ze op een hoger niveau te krijgen. Voor mij is het geen enkel probleem, want ik heb genoeg ervaring opgedaan in verschillende rollen bij de bond. Ik hoop met RKDES een leuk seizoen te gaan draaien waar wij door middel van goede wedstrijden een prestatie willen neerzetten. En vooral veel plezier hebben.”

Verslag Roy Baltus

Send this to a friend