SDZ

Op bezoek bij ROAC pakt SDZ een punt

Zondag stond voor SDZ de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Amsterdammers gingen op bezoek bij ROAC in Rijpwetering. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar ook, toen werd het 0-0 in Amsterdam. In Rijpwetering eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Er zijn wel enkele gelijkenissen met de wedstrijd van vorig jaar te trekken: SDZ was de bovenliggende partij en beide ploegen hielden een punt aan het treffen over. Op Sportpark Hertogspark maakte SDZ het spel. Trainer Thijs Sluijter zag dat de tegenstander inzakte, de linies kort op elkaar had staan. ROAC stond dus als een compact blok, waar de gasten doorheen moesten proberen te spelen. “We moesten de openingen vinden, dat was erg lastig. We speelden ook op een moeilijk bespeelbaar grasveld.”

“We hebben afgedwongen dat ROAC inzakte en ons het spel liet maken. De tegenstander heeft twee kansen gehad deze wedstrijd”, aldus Sluijter. In het begin van de tweede helft had SDZ nog de lat geraakt, maar de eerste kans van ROAC verdween wel in het doel van keeper Sil Fiddani. Een verre inworp werd doorgekopt en binnengeschoten door Thijs van Seggelen. Binnen een minuut werd er wel gelijk gemaakt: een voorzet van Lancine Bamba werd binnengewerkt door Maxim van der Meer. Verder werd er in de tweede helft door ROAC nog een bal van de lijn gehaald, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

“Jammer dat we niet de drie punten meenemen naar Amsterdam, dan hadden we onszelf echt kunnen belonen. We hadden de wedstrijd over de streep moeten trekken. Alleen tegen een compact blok kan dat lastig zijn. Het team is nog in ontwikkeling en ik heb veel goede punten gezien, complimenten aan de spelers daarvoor”, besluit Sluijter.

Volgende week neemt SDZ het op tegen Assendelft. Bekijk hier de overige uitslagen in de zondag eerste klasse.

Archieffoto door Jos Spitteler.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ