Rob Wiggerink (Hoofddorp 2) moet René de Jong opvolgen bij Ouderkerk

Ouderkerk heeft zich voor komend seizoen vooral in de breedte versterkt. Zo sluiten onder meer Rob Wiggerink (Hoofddorp 2) en Rocky Nuamah (Buiksloot) na de zomer aan bij de zondag derdeklasser.

Van de huidige selectie vertrekken drie spelers: René de Jong (JOS/Watergraafsmeer), Kaj de Jong (Ajax 2) en Daan Gehrels (lager elftal). De lege plek die René de Jong achterlaat, wordt opgevuld met de komst van Rob Wiggerink. De doelman van Hoofddorp 2 moet de strijd onder de lat aangaan met Jesse de Wit en Daan van Beveren. Een ander probleem was de aanvallende opties. Daarin zaten de Ouderkerkers krap en is op geanticipeerd door Rocky Nuamah (Buiksloot) en Rafael Lizi Lima (Nederhorst) te verwelkomen.

“We hebben ons vooral in de breedte proberen te versterken om op die manier een gezonde selectie te krijgen met ook een representatief tweede elftal”, zegt Jules Pasteuning, die na de zomer voor het eerst op eigen benen staat. “De kwantiteit is in orde en er komen veel spelers door uit de jeugd.” Eén daarvan is Bart Muns. Hij wordt vervroegd doorgeschoven naar de zondagselectie. Tevens trekt voormalig jeugdspeler Daan van Piggelen zijn voetbalschoenen weer aan. Datzelfde doen de clublozen Sam Zwaan en Julian Yamandu van Dooren.

Dit seizoen ging voor Ouderkerk als een nachtkaars uit en werd afgesloten op een tiende plek, slechts drie punten boven de nacompetitiestreep. Pasteuning weet zelf ook dat het beter moet. Als uitgangspunt neemt hij het seizoen 2017/18. Toen werd op de laatste speeldag een plek in de nacompetitie voor promotie misgelopen. “Het plan is nog altijd om mee te doen voor promotie naar de tweede klasse, maar dat blijft half juni moeilijk inschatten.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)