Robbert Jan Orij en Niels Eijkenaar doen stapje terug naar Purmersteijn (zaterdag)

Zaterdag derdeklasser Purmersteijn verwelkomt voor volgend seizoen twee spelers uit de Zondag 1. Aanvoerder Robbert Jan Orij en Niels Eijkenaar doen een stapje terug omdat ze het allebei een beetje klaar zijn met het zondagvoetbal.

Toen het zaterdagelftal twee jaar geleden geïntroduceerd werd, gaf Orij al aan dat het voor hem interessant zou zijn. De vierde klasse was te laag om in te stappen, maar nu heeft hij besloten wel de switch te maken. “Ik had de intentie om te blijven bij de Zondag 1, alleen moest er wel doorgeselecteerd worden. Tot twee weken geleden had ik nog niks gehoord. Op een gegeven moet je een knoop doorhakken”, zegt de middenvelder. “Ik heb het ook gehad met de zondag. Die uitwedstrijden zijn belachelijk, daar moet iets aan gedaan worden, en de resultaten zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven.”

Foto: Jose Mol

Eijkenaar was in de eerste klasse de clubtopscorer, maar komt sinds de promotie naar de Hoofdklasse in 2017 weinig aan spelen toe. “Ik heb oprecht geen echte kans gekregen. Eerst speelde ik veel, maar opeens past ik niet meer in de speelwijze”, vertelt de spits. Omdat hij onlangs een zoontje kreeg, begon ook het vele reizen hem tegen te staan. “Zondag moeten we naar Zieuwent. Nog nooit van gehoord, ruim twee uur rijden en als je dan niet speelt, gaat dat tegen je werken.”

Foto: Jose Mol

Gezamenlijk werd besloten naar de Zaterdag 1 te gaan. Eijkenaar: “Robbert Jan is mijn beste kameraad, hij zat in hetzelfde schuitje. Dat was één van de redenen om de stap te maken. We zouden met z’n tweeën gaan. Er komen een aantal oud-eerste elftal spelers terug en ik hoop dat ze via de nacompetitie alsnog naar de tweede klasse promoveren.”

In hun kielzog volgt ook Mylan Polman, die eveneens nauwelijks speeltijd krijgt in de Hoofdklasse, naar het zaterdagelftal. Tevens komen Nick Maijenburg (Wherevogels) en Jordy de Visser (gestopt) de Purmerenders versterken. Eerder werd al bekend dat Tim Elmers terugkeert van Zwaluwen’30.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)