Robert van Boxel (FC Lisse) gaat bij Zwanenburg afbouwen op het oude nest

De cirkel is rond voor Robert van Boxel. De 35-jarige verdediger keert komende zomer terug bij zondag vierdeklasser Zwanenburg om daar af te bouwen. Momenteel speelt Van Boxel, voormalig profvoetballer, bij FC Lisse in de Tweede Divisie.

“Het is mooi geweest. Op een gegeven moment kies je voor je gezin en de vrijheid en te stoppen met voetballen”, zegt hij. Van Boxel besloot zich in te schrijven bij Zwanenburg (‘back to my roots, daarna zie ik het wel’), zinspeelde erop om in het vierde elftal met zijn broer te voetballen, maar werd vervolgens gevraagd om zich aan te sluiten bij de selectie. “Dat is prima, om fanatiek te blijven trainen, maar ik wil ook mijn momenten kiezen om even een training over te slaan of andere dingen te doen. Mijn leven lang heeft voetbal mijn agenda bepaald, dat wil ik niet meer.”

Van Boxel begon met voetballen bij RKVV NAS, één van de voorlopers van Zwanenburg. Uiteindelijk belandde hij in de jeugdopleiding van PSV. Na één duel in het eerste elftal van de Eindhovenaren leidde zijn weg in het betaald voetbal hem naar ADO Den Haag, AGOVV, MVV Cambuur en Sparta. In 2015 beëindigde hij zijn profloopbaan, om verder te gaan bij FC Lisse. Daar is Van Boxel momenteel bezig aan zijn derde seizoen.

Trainer Mehmet Simsek is blij met de komst van de routinier. “Robert is een jongen van de club. Hij brengt een stuk ervaring met zich mee die zeer welkom is voor de jonge ploeg van Zwanenburg.”

Foto: Marcel van den Bos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)