Home / Algemeen / Robin Thiel voor even terug onder de lat van SDZ: “Het zit er gelukkig nog in”

Robin Thiel voor even terug onder de lat van SDZ: “Het zit er gelukkig nog in”

Op zijn zestiende debuteerde Robin Thiel in het eerste elftal van SDZ, destijds nog in de vijfde klasse. Inmiddels is de 31-jarige doelman terug aan de Transformatorweg. Tot het einde van het seizoen heeft hij zich beschikbaar gesteld in de titelstrijd van de zondag tweedeklasser.

Een maand geleden werd Thiel door SDZ benaderd met de vragen of hij ertoe bereid was te komen helpen en het leuk zou vinden zijn handschoenen weer aan te trekken? Dat laatste beantwoorde de doelman met een volmondige ‘ja’, het eerste was nog wel “een ding”. Vanwege onregelmatige werktijden zijn het vele trainen en de verplichtingen in het weekend eigenlijk niet meer te doen. Dat was ook de reden dat hij in 2017 stopte bij HBOK. “Gelukkig ben ik met mijn werkgever tot een oplossing gekomen dat ik de zondagen vrij kan nemen.”

Vanwege zwaar blessureleed van eerste doelman Mitchel Vincken had SDZ een nieuwe keeper nodig, naast de jonge Steff de Borst. Thiel was gevleid dat de clubleiding bij hem was uitgekomen. “Ze zochten een doelman die het niveau goed aankan, fit is en in principe direct ingepast kan worden. Ik ben vier dagen per week in de sportschool om fit te blijven”, zegt hij. De sluitpost kreeg geen enkele garanties; hij moest het zelf uitvechten met De Borst. Daarom keepte hij onlangs zelfs in de reserve tweede klasse om wedstrijdritme op te doen. “Deze week hebben we heel goed getraind. Donderdag was ik tijdens een partijvorm de keeper van de ploeg met de hesjes. Van de jongens hoorde ik dat de hesjes het basisteam vormen. Dat is heel snel, dacht ik. Maar ik denk dat ik een klein visitekaartje heb afgegeven.”

Tegen RODA’23 (2-1 zege) toonde Thiel aan het keepen niet te hebben verleerd. Of hij het na ruim een jaar – vorig seizoen stond hij als ‘reddende engel’ nog een paar duels onder de lat van HBOK – heeft gemist? Niet helemaal. “Missen vind ik een groot woord. Ik kon het best makkelijk van me afzetten. Maar als die zondag dichterbij komt, je iets vroeger opstaat en uiteindelijk de groene mat betreedt, heb je wel weer gezonde spanning. Dat heb ik heel lang niet gehad. Kan ik het nog wel? Dat is gebleken. Het zit er gelukkig nog in. Je wordt toch met een verwachtingspatroon gehaald. De supporters weten waar je overal gekeept heb en er hing wel een bepaalde druk.”

Het voelde voor hem goed om weer terug te zijn aan de Transformatorweg. “Ik heb tot mijn 26ste in de Jordaan gewoond en tachtig procent van de mensen die bij SDZ rondloopt, ken ik.” Wel maakt Thiel één ding duidelijk: het is tot het einde van het seizoen en niet langer. “Ik kan niet zo vaak trainen, dat ze met de ambities die de club heeft beter een andere doelman kunnen zoeken. Een andere club? Zeg nooit nooit, maar ik acht de kans nog kleiner dan dat ik dacht dit seizoen bij een club zou afmaken. Ik wil ook lekker op vakantie en als het mooi weer is een dagje vrij nemen. Volgend jaar ga ik weer met mijn vrouw leuke dingetjes doen. Maar ik hou de deur op een heel, heel klein kiertje.”

Foto’s Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ
Send this to a friend