Home / slideshow / RODA ’23 bekert eenvoudig verder

RODA ’23 bekert eenvoudig verder

RODA ’23 ging zondagmiddag op bezoek bij derdeklasser VSV in Velsersbroek. De ploeg uit Amstelveen wist het duel zonder al te veel moeite te winnen en bekert dus door: 0-3.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het duidelijk nog even aftasten tussen de ploegen die elkaar nog niet echt kenden. Het duurde dan ook even voordat er goals vielen te noteren. De eerste viel na een klein half uurtje. Augustine Yeboah werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en kreeg een penalty mee. Rinaigel Ogenio ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje: 0-1. RODA ’23 bleef ook in de rest van de eerste helft de dominante partij, maar speelde erg slordig, waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. Zo nu en dan kreeg ook VSV de ruimte om een aanval op te zetten en het had bij rust dan ook zomaar 1-1 kunnen staan, maar RODA ’23 kwam vlak voor rust een paar keer goed weg. Eerst kwam een inzet via de binnenkant van de paal het veld weer in, even later raakte VSV de lat.

Na rust wist RODA ’23 de score vrij snel te verdubbelen en dat zal zeker een opluchting zijn geweest. Een corner van Ogenio werd goed gekopt door Max Ossendrijver: 0-2. Niet lang daarna viel ook de 0-3. Christopher Bito was op de linkerkant op snelheid en gaf de bal goed voor. Opnieuw was Ogenio de afmaker, hij wist de bal in één keer op de pantoffel te nemen en te scoren. Met nog een halfuur te gaan was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en ging het tempo weer omlaag. VSV kon niet meer en RODA ’23 hoefde niet meer. De Amstelveners bekeren dus door.

Foto’s: Koos van der Leest

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend