RODA ’23 beloont zichzelf met zege op SO Soest

RODA ’23 moest er drie weken op wachten, maar zondagmiddag behaalde het eindelijk weer eens een overwinning. Tegen SO Soest was het team van Bnar Toofeek met 4-1 te sterk.

Beide clubs konden een overwinning goed gebruiken, waardoor in de eerste helft de intensiteit hoog lag. Zowel RODA ’23 als Soest besloot voor de aanval te kiezen, wat zorgde voor grote ruimtes op het veld en de nodige fouten in balbezit. Desondanks kwam RODA ’23 al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong te staan. De bal kwam na een lange pass bij Tom Kok terecht. Hij vond op zijn beurt Quint Piris die geen enkel probleem had om deze achter de doelverdediger van Soest te krijgen.

Vervolgens was RODA ’23 de bovenliggende partij en was het wachten op de tweede treffer voor de thuisploeg. Waar Toofeek zijn team behoorlijk wat kansen zag missen, was het echter Soest dat op gelijke hoogte kwam te staan. De bezoekers gingen opportunistischer spelen en wisten de bal na een corner uit de kluts in het doel van RODA ’23 te krijgen. Het gaf Soest vleugels, waardoor het vlak voor rust ook op voorsprong kon komen, maar gelukkig voor de gastheer bleef het bij 1-1.

Bnar Toofeek was na het gewonnen duel met Soest opgelucht.

Voor RODA ’23 was het reden om na de theepauze rustiger uit de kleedkamer te komen en het eerste kwartier de linies gesloten te houden. Toen het het gevoel had dat het beter in de wedstrijd kwam, ging het team het laatste half uur vol gas. RODA ’23 maakte vervolgens nog drie doelpunten. Viggo Peters was de maker van het tweede doelpunt en Piris was verantwoordelijk voor de laatste twee treffers. Hij zette daarmee drie doelpunten op zijn naam en was dé gevierde man van het duel.

Het spel én het resultaat stemde Toofeek meer dan tevreden. “We hebben wéér goed gespeeld, maar het is nu vooral fijn dat we het ook weten te koppelen aan een overwinning”, stelde de hoofdtrainer, die stiekem hoopt op de vierde plek. “Het is weer allemaal dichter bij elkaar gekomen en we willen ervoor gaan. Het is dan alleen eerst van belang dat we zélf weten te winnen, en dan kunnen we kijken naar de concurrentie. We hebben onszelf een mooie uitgangspositie geboden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)