RODA ’23 brengt Soest eerste puntverlies toe

RODA ’23 heeft SO Soest in Zondag 2b het eerste puntverlies toegebracht. Na 4 duels had Soest nog de volle score, maar RODA ’23 bracht daar verandering in. De Amstelveners waren zelf nog puntloos, maar hielden Soest op 1-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

De stand op de ranglijst deed wellicht vermoeden dat Soest een grote uitslag neer kon zetten, maar niets was dus minder waar. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat zorgde voor een vermakelijk duel. In de eerste helft raakte Soest een aantal keren het aluminium en ook RODA ’23 kreeg een aantal goede mogelijkheden. Maar gescoord werd er pas na rust.

Vlak na rust was het Martijn Guitink die de Amstelveners op voorsprong zette door een voorzet vanaf links in het doel te schieten. Het leek er lange tijd op dat RODA ’23 met de 3 punten naar huis ging, maar ongeveer 10 minuten voor tijd schoot Ali Coban namens Soest een vrije trap hard en hoog in het dak van het doel. In de laatste minuten golfde het spel op en neer en beide teams gingen vol voor de overwinning. Daar hadden beiden ook kansen toe, maar meer goals vielen er niet.

Ondanks het eerste puntverlies blijft Soest koploper, omdat Pancratius niet in actie kwam. RODA ’23 is dus eindelijk van de nul af en laat FC Weesp en KDO achter zich.

Archieffoto: Koos van der Leest