RODA ’23 en DWS spelen gelijk in inhaalduel

Het inhaalduel tussen RODA ’23 en DWS is donderdagavond in een 1-1 gelijkspel. Beide goals kwamen tot stand vanaf de strafschopstip.

Vanaf de aftrap zakte RODA ’23 in en liet het DWS het spel maken, om zelf gevaarlijk te worden vanuit de counter. DWS creëerde voetballend diverse mogelijkheden, maar wist daaruit niet tot scoren te komen. Uiteindelijk leidde een misverstand de goal van RODA ’23 in. Miscommunicatie bij een ingooi zorgde ervoor dat de bal zomaar bij Quint Piris terecht kwam. Romario Sabajo trok aan de noodrem, waarna de bal op de stip ging. Piris schoot de penalty zelf binnen.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, al werden er minder kansen gecreëerd. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg ook DWS een penalty. Nadat Daryl Bobson was gevloerd, mocht Milano Koenders aanleggen. Ook hij faalde niet: 1-1.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet heel veel op. RODA ’23 bezet de achtste plaats met 13 punten, DWS staat een plekje daaronder met 12 punten. Voor RODA ’23 wacht zondag een pittig duel met kampioenskandidaat IVV. DWS krijgt zondag een mooie kans om afstand te nemen van de onderste plaatsen, het gaat op bezoek bij hekkensluiter FC Jeugd in Ede.