RODA ‘23 weet goede competitiestart geen vervolg te geven

RODA ‘23 beleefde vorige week een prima debuut in de derde klasse met een zege op VVA/Spartaan. Tegen De Dijk was het dit weekend lastiger: 4-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in zaterdag 3b

Al meteen nam De Dijk het heft in handen, wat in een tijdsbestek van slechts 10 minuten resulteerde in 3 corners. De derde leverde bijna een goal op, maar werd net over gekopt. Maar de 1-0 en ook de 2-0 voor De Dijk lieten niet lang op zich wachten. In de 12e minuut werd het 1-0 na een snelle uitbraak en de 2-0 volgde twee minuten later.

Na een half uurtje leek RODA ‘23 zich enigszins te herpakken en wist het richting de zestien van De Dijk te voetballen, maar de aanval strandde daar. De Dijk bleef hoog druk zetten, waardoor RODA ‘23 niet echt een vuist kon maken en de stand bij rust 2-0 was.

RODA ‘23 gooide in de rust het roer om met 2 wissels. Maar de tweede helft was nog niet eens goed en wel begonnen toen de 3-0 er al in lag. Daarna deed RODA ‘23 wel iets terug. Groenen schoot de bal van grote afstand over de keeper van De Dijk heen. Het jagen op de 3-2 was begonnen, maar zoals wel vaker leidt dat ook tot kansen aan de andere kant. Uit een counter maakte De Dijk de 4-1. Maar RODA ‘23 bleef strijdbaar en toen Steij de bal in de 72e minuut in de kruising joeg, was er weer hoop.

Strijdlust genoeg, maar goals vielen er niet meer, waardoor het duel in 4-2 eindigde.