RODA ’23 heeft weinig moeite met Zeeburgia

Zondagmiddag stonden RODA ’23 en Zeeburgia tegenover elkaar. Een kraker onderin Zondag 2b. RODA ’23 had voorafgaand aan het duel 7 punten verzameld, Zeeburgia 9. Uiteindelijk zou RODA ’23 met het beste gevoel de winterstop in gaan: 4-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Al vroeg in de wedstrijd kwam RODA ’23 op voorsprong via Augustine Yeboah. Het werd een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Zo was Zeeburgia meerdere malen gevaarlijk via de counter. Halverwege de eerste helft wist de ploeg uit Amstelveen de score echter te verdubbelen. Yeboah wist de bal bij Cristopher Bito te krijgen, die het afrondde. Daarna ging het hard met de goals. Binnen enkele minuten stonden ook de 3-0 van Orlando van Wort en de 4-0 van Yeboah op het scorebord. Er was op dat moment pas een halfuur gespeeld. 4-0 was ook de ruststand.

De wedstrijd leek op dat moment dus al gespeeld en de thuisploeg deed het wat rustiger aan. Zeeburgia was dan ook de bovenliggende partij in de tweede helft en probeerde nog iets te forceren, maar slaagde daar niet in. Zo werd het een teleurstellende tweede helft. RODA ’23 gaat als elfde de winterstop in en treft na de winter KDO. Zeeburgia staat nu dertiende en ontvangt na de winter Hooglanderveen.

Foto’s: Koos van der Leest