RODA ’23 houdt volle score na zege op Pancratius

RODA ’23 heeft zaterdagmiddag een kleine zege geboekt op Pancratius. Daarmee doen de Amstelveners goede zaken. Er zijn na twee speelrondes slechts drie ploegen die nog de volle score hebben, waaronder RODA ’23.

De ploeg uit Amstelveen begon de wedstrijd sterk en kreeg direct wat kansjes. Onoplettendheid zorgde er echter voor dat het Pancratius was dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Het duurde echter niet lang voordat het weer 1-1 stond. Nadat Tim Steij kon opstomen het strafschopgebied in, werd er aan de noodrem getrokken en ging de bal op de stip. Steij benutte zelf de gegeven penalty. Daarna was het spel lange tijd rommelig en werd het na een halfuur spelen 2-1, ook uit een penalty. Die werd gegeven na een handsbal van RODA ’23. Vlak voor rust werd het echter ook nog 2-2, opnieuw via Steij.

In de tweede helft weinig noemenswaardige gebeurtenissen, maar vooral rommelig voetbal van beide kanten. Daardoor leek het duel lange tijd om een gelijkspel uit te lopen, maar een kwartier voor tijd kwam RODA ’23 op voorsprong. Steij zette de aanval op, waarna hij Leliveld bereikte, die op zijn beurt de bal aan Zuiverloon gaf. Laatstgenoemde maakte het goed af: 2-3. Pancratius kreeg in de slotfase nog rood, maar aan de stand veranderde daarna niets meer.

RODA ’23 mag volgende week tegen titelkandidaat Wartburgia proberen om de volle score vol te houden, Pancratius ontvangt EVC.