RODA ’23 met lege handen terug uit Vleuten

RODA ’23 ging zondagmiddag op bezoek bij PVCV in Vleuten, tot nu toe de verrassende koploper in Zondag 2b. De thuisploeg bleef aan kop, want het versloeg de Amstelveners met 2-1.

In de openingsfase was het van beide kanten wat aftasten, al was PVCV iets dominanter. Na een kwartier ontstonden ook de eerste kansjes voor RODA ’23, maar de bezoekers zagen een schot van Ntim over het doel gaan. Halverwege de eerste helft werd het uit een vrije trap 1-0 voor de thuisploeg, maar vrij snel daarna kwam RODA ’23 weer op gelijke hoogte. Via Engeln kwam de bal terecht bij Riffi, die hem in de verre hoek plaatste. PVCV was daarna weer de dominante partij en drukte RODA ’23 continu naar achteren, maar doelman Bungener hield zijn ploeg goed op de been.

Een 1-1 stand bij rust dus en onder een doorbrekend zonnetje werd de wedstrijd een kwartier later weer hervat. Het werd een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde, want verder liet PVCV RODA ’23 eigenlijk nauwelijks komen. RODA ’23 mocht wel het spel maken, maar wist eigenlijk geen grote kansen te creëren en PVCV bleef loeren op een foutje. Dat foutje kwam er tien minuten voor tijd en zo lag de 2-1 in het net. Vlak voor tijd kwam PVCV na twee keer geel nog met tien man te staan, maar de resterende tijd was te kort voor RODA ’23 om nog te kunnen profiteren van het overtal. Zo bleef het bij een 2-1 stand.