Home / Zondag 2b / RODA ’23 onderuit tegen Kampong

RODA ’23 onderuit tegen Kampong

RODA ’23 is zondagmiddag op eigen veld onderuit gegaan tegen Kampong uit Utrecht. In Amstelveen eindigde het duel in 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

De thuisploeg kwam al na een minuut of 10 op achterstand, toen Kampong uit een corner wist te scoren. RODA ’23 had moeite om grip te krijgen op de wedstrijd, maar slaagde daar naarmate de wedstrijd vorderde steeds iets beter in. Na een halfuur was de thuisploeg heel dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Lars Postmus belandde via de buitenkant van de paal uiteindelijk naast het doel. Even later wist RODA ’23 zichzelf wel te belonen met een goal. Postmus stuurde Augstine Yeboah weg met een fraaie steekpass. Yeboah wist op zijn beurt de bal prima mee te nemen en de keeper te passeren: 1-1. RODA ’23 dacht het spel inmiddels onder controle te hebben en Kampong was vooral gevaarlijk in de omschakeling. Maar dan wel direct dodelijk, want vlak voor rust werd het 1-2.

Een domper, die RODA ’23 na rust niet van zich af leek te kunnen schudden. Kampong was in de tweede helft de betere partij. Ondanks dat dachten de Amstelveners een kwartiertje voor tijd toch nog de gelijkmaker te maken, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor tijd was de thuisploeg ook nog even dicht bij, toen een goal van Tim Engeln werd geblokt en de rebound van Martijn Guitink over het doel heen ging.

Na twee duels is RODA ’23 nog zonder punten. Volgende week gaat het op bezoek bij DCG.

Foto: Koos van der Leest

 

Send this to a friend