Home / slideshow / RODA ’23-trainer Toofeek: “In de organisatie zeer sterk”

RODA ’23-trainer Toofeek: “In de organisatie zeer sterk”

Bnar Toofeek maakt zich komend seizoen op voor zijn derde jaar als trainer van de zondagtak van RODA ’23. De oefenmeester lijkt dit voetbaljaar wederom erin te slagen om zich te handhaven in de tweede klasse. “Twee weken geleden was mijn langere verblijf helemaal zeker, dus begin maart konden we het naar buiten brengen”, vertelt Toofeek over zijn verlenging.

Voldoende perspectief

Het bestuur en Toofeek spraken de afgelopen tijd met elkaar. In die gesprekken kwamen beide partijen dichter tot elkaar, legt Toofeek uit. “Vanuit mezelf heb ik bovenal gekeken of ik nog voldoende rek in de groep zag, wat de uitdaging was en hoe de verstandhouding tussen de spelersgroep en mij is. Dat inzicht heeft ervoor gezorgd dat we doorgaan. Zolang er een klik is en de jongens voldoende strijd blijven leveren, gaan we gewoon door.”

“Of punten belangrijk zijn in de prestaties van het team? Uiteraard! We zijn een stabiele ploeg, maar je ziet dat de punten het allerbelangrijkste zijn. Momenteel hebben we de meeste gelijke spelen en krijgen we weinig goals tegen, dus in de organisatie zijn we zeer sterk. We hebben bijvoorbeeld evenveel goals tegen als de nummer drie Pancratius.”

Tekort aan doelpunten

Verbeterpunten zitten dan ook in de aanval, waar RODA ’23 in zeventien wedstrijden tot 23 treffers kwam. “Als je ons analyseert, dan zie je simpelweg dat we tekort komen in het maken van doelpunten. Ik zeg voortdurend tegen mijn spelers: het gaat een keer draaien en dan vallen alle schoten er wél in. Wij staan namelijk niet op onze huidige positie op de ranglijst als we wat meer gogme en geluk in de afronding hebben. Dat is echter helaas niet zo, dus dat zorgt voor gesprekken binnen de club.”

De hoeveelheid aan doelpunten heeft een achterliggende reden. “Ik had vorig jaar een spits, Quint Piris, die er simpelweg 26 doelpunten heeft ingeschoten. Hij is naar Legmeervogels, dus dat is behoorlijk zuur. Overigens geloof ik zeer in de spits die we nu hebben. Hij heeft simpelweg andere kwaliteiten, dus moeten we daarvan ook zien te profiteren. In de voorbereiding heeft hij laten zien dat hij makkelijk kan scoren, dus hij heeft het vertrouwen. Hij moet de komende periode hard blijven werken om ook op andere vlakken belangrijk te zijn.”

Vertrouwen

Toofeek heeft het volste vertrouwen erin dat ook in het volgende seizoen een sterk RODA ’23-team op de been staat. “Versla ons maar. We hebben tegen HBC (vierde, red.), Pancratius (derde, red.) en SO Soest (tweede, red.) gelijkgespeeld. Dat zijn gewoon teams uit de bovenste regionen. Kampong (koploper, red.) heeft met veel geluk met 2-1 van ons gewonnen en hadden het behoorlijk moeilijk. Win dus maar eens van ons: dat gebeurt gewoon niet eenvoudig. We hebben gewoon een hele goede ploeg, alleen dit jaar is het niet binnenkantje, maar buitenkantje paal. Die seizoenen heb je er ook bijzitten.”

“Voor een club als RODA ’23 is het realistisch om ons ieder jaar te handhaven in de tweede klasse”, gaat hij verder. “We moeten daar simpelweg blij mee zijn. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat een lichting uit de jeugd eraan komt die zich op langere termijn aan de club wil verbinden. Dat is niet eenvoudig, omdat diverse clubs al snel aan RODA ’23-spelers trekken. Dus daarvoor gaan we de komende jaren ons best doen”, aldus Toofeek.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Toofeek ook volgend seizoen trainer van RODA ’23

Send this to a friend