RODA ’23-trainer Veldhuizen tekent bij: “Leuk team met goede sfeer”

Alvin Veldhuizen gaat nog een jaar door bij RODA ’23 Zaterdag 1. De oefenmeester, die sinds dit seizoen bij de club is, en het clubbestuur zijn dat overeengekomen. Het elftal staat momenteel op de zesde positie in de Derde Klasse B.

Tevredenheid

“We hebben een evaluatie gehad en daaruit bleek dat zowel de club als de spelers over mij tevreden waren”, vertelt Veldhuizen. “Het bestuur was dan ook geïnteresseerd wat mijn plannen waren.” Daar hoefde de oefenmeester niet lang over na te denken. “Ik ben momenteel erg tevreden bij RODA ’23. Het is een leuk team met een goede sfeer.” Wél gaf Veldhuizen een aantal zaken aan die volgend seizoen beter moeten. “We hebben nogal een krappe selectie, dus we hebben afgesproken dat we aankomend jaar een grotere selectie gaan maken.” Ondanks dat RODA ’23 het moet doen met meerdere geblesseerde spelers, zijn de prestaties uitstekend. “De spelprincipes en speelwijze die ik wil zien, komen steeds meer in ons spel terug. Het bevalt me dus prima, vandaar dat ik zei: wat mij betreft gaan we nog een jaar door.”

Collectief

Veldhuizen is over het algemeen zeer content over hoe het momenteel bij de club gaat. “Vooraf had ik al een erg goed gevoel bij RODA en dat is eigenlijk zo gebleken al dan niet versterkt. Ik ga met plezier naar de trainingen en wedstrijden. Bovendien is de organisatie perfect, aangezien alles tot in de puntjes is geregeld.” Wél moet Veldhuizen het dus doen met een aantal blessures. “De topscorer van vorig jaar, Melvin Joling, hebben we er het hele seizoen nog niet bij gehad. Eigenlijk waren we bang dat we een hoop doelpunten gingen inleveren. Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan. Als ik echter zie waar we nu staan, ondanks dat we dus een sterkhouder kwijt zijn, dan moet ik zeggen dat we het als collectief goed oppakken. De doelpunten worden bijvoorbeeld keurig verdeeld over alle spelers, waardoor we echt een team zijn.”

Het hechte collectief dat Veldhuizen opbouwde, zorgt ervoor dat RODA ’23 maar lastig is te kloppen. De club heeft momenteel 21 punten uit twaalf wedstrijden en staat op de zesde plaats. Slechts vier punten boven RODA ’23 staat Blauw-Wit/Beursbengels, dat op de derde plaats staat. De ploegen staan dan ook dicht bij elkaar, waardoor alles in de tweede seizoenshelft mogelijk is. “We kijken eigenlijk voorzichtig omhoog. Volgend jaar willen we een aantal versterkingen erbij zetten en om promotie meespelen. Dit jaar gaan we simpelweg kijken waar het schip strandt. Momenteel staan we op de zesde plaats, dus we hopen dit seizoen nog een aantal plaatsen te stijgen. We hebben sowieso weinig momenten gehad dat we echt werden weggespeeld, wat een goed teken is.”

Spelsysteem

De trainer van RODA ’23 sprak met zijn elftal een duidelijk systeem af. “We willen altijd aanvallend voetbal spelen en gaan te allen tijde uit van onze eigen kracht. Natuurlijk doen we aanpassingen als een tegenstander op bepaalde posities sterk is, maar we hebben wel een duidelijke basis. Wat je terug ziet, is dat we spelen met veel positiespel en snel de diepte zoeken. Daardoor blijven we niet oneindig achterin rondspelen, maar vinden we eerder de aanval. Die patronen zie je met de wedstrijden dan ook steeds meer terugkomen. Spelers weten van elkaar hoe ze dingen willen en wat ze van elkaar verwachten. Die herkenbare speelstijl vormt voor ons de basis.” Bovendien ondervindt Veldhuizen nóg een pluspunt. “Hiervoor had ik altijd jeugd getraind. Toen moest ik ieder jaar weer opnieuw beginnen, omdat ik een nieuwe groep onder mijn hoede kreeg. Het is voor mij nu lekker dat ik komend jaar weer voor een groot gedeelte met dezelfde spelers werk. Dat kan dan alleen nog maar verbeteren.”

Gejuich

Veldhuizen mocht zélf aan zijn spelersgroep bekendmaken dat hij nog een jaar bij de club blijft. “Op zaterdagochtend, voor de wedstrijd, maakte ik het aan de jongens bekend. Dat werd eigenlijk met gejuich ontvangen. Dus dat was voor mij ook een extra teken dat ik wist dat de jongens enthousiast over mij zijn. Dus dan is het simpelweg de goede keuze geweest om nog een jaar te blijven. Bovendien is het een stimulans om vol energie door te gaan.” Aankomend seizoen wil de club een poging wagen om te promoveren naar de Tweede Klasse. “De club gaat me er niet op afrekenen, maar als je nu al ziet waar we staan kan het alleen maar beter. Mochten we dan ook nog versterkingen erbij krijgen en de sfeer blijft goed, dan moet je eigenlijk gewoon omhoog kijken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)