RODA ’23 verliest van Nieuw Utrecht

RODA ’23 is het seizoen niet goed begonnen. Na drie speelrondes had de ploeg uit Bovenkerk nog geen punt gehaald. Samen met Zeeburgia en KDO deelt het de laatste plaats in de tweede klasse B zondag. Het duel KDO – Zeeburgia werd afgelast, wat RODA ’23 de mogelijkheid gaf om de rode lantaarn over te dragen. Dat gebeurde echter niet. In eigen huis werd er met 1-2 van Nieuw Utrecht verloren.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de tweede klasse B zondag te zien.

Al snel keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Binnen vijf minuten was het voor Nieuw Utrecht al 0-1. Uit een vrije trap schoot Omur Arslan de openingstreffer binnen. Nieuw Utrecht wist na zo’n twintig minuten spelen op 0-2 te komen. Voor het doel van RODA ’23 ontstond een scrimmage, waarna Nieuw Utrecht-speler Vincent Griffioen de bal binnen tikt. Vlot weet RODA de aansluitingstreffer te scoren. Uit een lange bal van Barlage kan Bito scoren. Bito wipte de bal over de uitgekomen doelman van Nieuw Utrecht.

Nieuw Utrecht kreeg naast de tegengoal nog een klap te verwerken. Een speler kreeg een rode kaart, nadat er een harde overtreding was gemaakt. De laatste twintig minuten van het eerste bedrijf had RODA ’23 een numerieke meerderheid. Direct na rust raakte RODA het overtal kwijt. Na een scrimmage voor de eigen goal mag er ook speler van de ploeg uit Bovenkerk in rukken. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Wel deed de thuisploeg in de slotfase een poging om de gelijkmaker te forceren. Deze poging mocht niet baten, na zeven minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door de vierde nederlaag bezet RODA ’23 de laatste plaats in de tweede klasse zondag B. Volgende week neemt de ploeg uit Bovenkerk het op tegen SO Soest. In Soest wacht de koploper van de tweede klasse zondag B.