RODA ’23 heeft weinig moeite met ZCFC

RODA ’23 nam het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen ZCFC. ZCFC verzamelde tot nu toe 4 punten er bezet daarmee de dertiende en één na laatste plaats. De ploeg uit Amstelveen bevindt zich onderin het linkerrijtje. Ook na de 2-0 zege op ZCFC is dat het geval, al is er wel een klein gaatje geslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Maar eerst even terug naar de wedstrijd. De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten, waarna het verrassend genoeg ZCFC was dat de bovenliggende partij was. RODA ’23 kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Naar mate de eerste helft vorderde, kwam RODA ’23 er wat beter in en dat resulteerde na een klein halfuur in de 1-0. Dennis Spitteler zag Tim Steij goed vrijlopen. De pass was op maat en Steij rondde het keurig af: 1-0. Daarna wist de thuisploeg de druk wat meer op te voeren, al bleef ZCFC gevaarlijk in de omschakeling. In het restant van de eerste helft waren er nog goede mogelijkheden voor Lennart Rust, die de keeper op zijn weg vond, en Steij, die de paal trof.

De tweede helft begon eigenlijk net zoals de eerste: rommelig en slecht georganiseerd aan beide kanten. Daardoor waren we zo een kwartier verder voordat er weer een kans te noteren viel. Steij wist zijn man te passeren en Rust te bereiken. Die draaide zich goed weg van zijn tegenstander om vervolgens uit te halen, maar zag zijn schot naast het doel eindigen. ZCFC kwam vervolgens in een sterkere fase, maar RODA ’23 bleef overeind en kon in het laatste kwartier zich weer gaan richten op de aanval. Dat pakte meteen goed uit. Spitteler nam over op het middenveld en bereikte opnieuw Steij. Steij sneed door de verdediging heen en maakte het feilloos af: 2-0. Er waren nog kansen om de score uit te breiden, maar Rust wist het doel niet te vinden. Hij zag een kopbal net over gaan en een harde inzet op het aluminium uiteen spatten. Daardoor bleef het bij 2-0.

RODA ’23 bezet nu de zevende plek. Daarachter is een gaatje van drie punten naar Pancratius. Volgende week wacht RODA ’23 echter een pittig duel: het gaat dan op bezoek bij koploper Wartburgia.