RODA '23 zaterdag

RODA ’23 wint Amstelveense derby

De Amstelveense derby in de 3e klasse B tussen Amstelveen Heemraad en RODA ’23 is in een 0-2 overwinning voor RODA ’23 geëindigd. Lang bleef de 0-0 op het scorebord staan, maar Tim Steij besliste de derby met een geweldige vrije trap op Hassan Makdan die fraai afrondde en een rake strafschop.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Vooraf waren de belangen duidelijk. Beide ploegen stonden net achter de achtervolgende groep op Wartburgia en wilden aansluiting behouden. Daardoor werd er voor elke meter gevochten en waren de duels fel, maar netjes. Voor rust waren er eigenlijk weinig kansen en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. De kansjes die er waren stuitte veelal op de beide keepers.

Na rust kwam RODA goed uit de kleedkamer en zette fors druk op Amstelveen. Toch werd Amstelveen voor het eerst echt gevaarlijk als Michael Coster de bal kon aannemen en de bal over Mike van Zwieten probeerde te plaatsen. Van Zwieten wist nog een handje er tegen te krijgen. Kort daarop was het Zakaria Madrane die vanaf rechts hetzelfde probeerde, maar zijn inzet ging net naast. Aan de andere kant was het Hassan Makdan die vanaf een metertje of zestien de bal langs Mike Lesmeister probeerde te krijgen, maar Lesmeister wist zijn schot te pareren. Acht minuten voor tijd was het Tim Steij die een vrije trap in de zestien draaide en de vrijstaande Hassan Makdan vond. Makdan controleerde en schoot strak binnen. Drie minuten later ging Thomas Zuiverloon over de knie bij Robin Tromp en de goed fluitende Peter van Klinken kon niet anders doen dan de bal op 1 meter te leggen. Tim Steij ontfermde zich over dit buitenkansje en zette Roda op een 0-2 voorsprong. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Roda kon consolideren en bij Amstelveen was het vertrouwen weg op een goed resultaat.

Over drie weken gaat de competitie verder. Amstelveen krijgt JOS Watergraafsmeer op bezoek en RODA ’23 ontvangt thuis Buitenveldert.

Verslag: Helmer Vercasman

Foto’s: Hans van Beek, bekijk hier meer foto’s.