RODA ’23 wint na zinderende slotfase

Na een bijzonder spannende slotfase heeft RODA ’23 zaterdag weten te winnen van SCW. Het werd uiteindelijk 2-1 in Amstelveens voordeel.

Bekijk hier alle uitslagen in de tussenstand in Zaterdag 3b

De wedstrijd was nog geen minuut onderweg toen Justin Groenen al de eerste mogelijkheid kreeg om uit te halen. Hij zag zijn inzet echter over het doel van Keby van den Dool gaan. Wat volgde was een eerste helft waarin het spel op en neer ging. De Amstelveners hadden het meeste balbezit, maar SCW wist toch ook een aantal goede mogelijkheden te creëren. Halverwege de eerste helft lag het spel even stil vanwege een blessure bij de scheidsrechter, maar even later kon het spel weer hervat worden.

Vlak voor rust was SCW dicht bij de openingstreffer vanuit de omschakeling. Na een misverstand bij RODA ’23 kon SCW er vandoor. Mike van Zwieten was echter alert en bokste de voorzet weg. Ook RODA ’23 kreeg vlak voor rust nog een goede mogelijkheid om te scoren. Na goed doorkoppen van Paul Bosse had Lennart Rust het af moeten maken, maar hij wist de bal niet goed genoeg te controleren.

Enkele minuten na rust was het wel raak. Een goede corner van Tim Steij kwam bij de eerste paal op het hoofd van Jesper Hottentot terecht, die binnenkopte. In het vervolg van de tweede helft verzuimde RODA ’23 om de 2-0 te maken, waardoor het spannend bleef. Een kwartier voor tijd dacht de ploeg recht te hebben op een penalty, maar die werd niet gegeven. Ondertussen bleef SCW er steeds gevaarlijk uit komen. Dat leidde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dan ook tot de 1-1. Maar RODA ’23 gaf niet op en wist in de vijfde minuut van de blessuretijd de 2-1 te maken. Een vrije trap werd door Dennis Spitteler keurig in de kruising gemikt, waardoor hij zijn ploeg aan de zege hielp.

RODA ’23 bezet nu de zevende plek. Volgende week gaat het op bezoek bij Buitenveldert.