RODA ’23 zaterdag pakt brons op Amstelveens Kampioenschap

Er stonden dit weekend flink wat toernooien op het programma, waaronder het Amstelveen Kampioenschap. Zaterdag nam RODA ’23 zaterdag het op tegen AMVJ. Het duel eindigde in een 1-0 zege voor RODA ’23.

AMVJ kwam in de hitte het beste uit de startblokken, maar RODA ’23 stond verdedigend goed en wist overeind te blijven in het eerste deel van de wedstrijd. Na de drinkpauze liet RODA ’23 zich wat meer zien en kwam de ploeg er zo nu en dan uit, maar de beste kansen waren voor AMVJ. Het was dan ook best verrassend dat het bij rust nog 0-0 stond.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde en zag AMVJ nog een goal afgekeurd worden. Na ongeveer een uur spelen was bij veel spelers de pijp leeg en ging het tempo flink omlaag. Toch werd het duel nog binnen de 90 minuten beslist, omdat Zuiverloon in het strafschopgebied werd onderuit gehaald. Groenen faalde vervolgens niet vanaf de stip, waardoor RODA ’23 aan het langste eind trok en als derde eindigde op het Amstelveens Kampioenschap.